به گزارش اسپوتنیک، پیش از این، APP گزارش داده بود که دولت تصمیم گرفته است 1.1 میلیون خارجی را که به طور غیرقانونی در پاکستان زندگی می کنند، به دلیل مشارکت آنها در تسهیل تروریست ها و سایر فعالیت های غیرقانونی، اخراج کند. مقامات پاکستانی از مهاجران غیرقانونی خواسته اند که داوطلبانه تا اول نوامبر این کشور را ترک کنند. این اقدامات عمدتاً بر مردم افغانستان تأثیر می گذارد، زیرا 700 هزار افغان مدارک خود را برای اقامت در پاکستان تمدید نکرده اند.
رهبران طالبان در افغانستان (جنبش طالبان به دلیل فعالیت های تروریستی تحت تحریم های سازمان ملل است) این تصمیم را محکوم کردند و از پاکستان خواستند در آن تجدید نظر کند.
مقامات خدمات سرحدی با استناد به گزارشات ادارات داخله ولایت به این خبرگزاری گفتند: "بیش از 129000 نفر ولایت خیبر پختونخوا را ترک کردند و در مجموع 38100 نفر از طریق شهر چمن در ولایت بلوچستان از سرحد عبور کردند.
همانطور که آژانس اشاره می کند، بیشتر مردم قبل از اول نوامبر وارد سرحد پاکستان و افغانستان شده اند.
"مهاجران غیرقانونی افغان به دلیل ضرب الاجل اول نوامبر تعداد زیادی به تورخم (شهری در مرز پاکستان و افغانستان) رسیده اند... مردم هنوز می توانند داوطلبانه برگردند، اما امروز (دوم نوامبر - اد.) وجود دارد. عبدالنصیر خان، معاون کمیسر منطقه سرحدی، به خبرگزاری فرانسه گفت که تنها هزار نفر در مرز حضور دارند.
پیش از این، کمیسیون ملی حقوق بشر پاکستان از اینکه پاکستان کنوانسیون 1951 پناهجویان را امضا نکرده، سیستم ملی پناهندگی ندارد، و مسائل مربوط به پناهجویان افغان را از طریق "سیاستهای موقت و اختیاری" رسیدگی میکند، ابراز تأسف کرد. این کمیسیون از دولت خواست تا یک سیاست داخلی پناهندگان مبتنی بر حقوق را ایجاد کند، قانون 1946 بیگانگان را بررسی کند، و کنوانسیون 1951 پناهندگان و پروتکل 1967 مربوط به وضعیت پناهندگان را امضا کند.
تصمیم اخراج خارجی های غیرقانونی در نشست کمیته عالی پاکستان به ریاست انوار الحق کاکار، صدراعظم مؤقت، گرفته شد. این کمیته همچنین تصمیم گرفت که سفرهای برون سرحدی مشمول پاسپورت و ویزا باشد و تذکره الکترونیکی افغانستان فقط تا 31 اکتوبر پذیرفته شود. پیش از این، سرفراز بوگتی سرپرست وزارت کشور گفته بود که پاکستان از دوم نوامبر اخراج اجباری مهاجران غیرقانونی را آغاز خواهد کرد.
در آغاز ماه اگوست 2021، طالبان حملات خود را علیه نیروهای دولتی افغانستان افزایش دادند؛ در 15 اگوست، طالبان وارد کابل شدند و روز بعد اعلام کردند که جنگ پایان یافته است. طی دو هفته آخر ماه اگوست، تخلیه دسته جمعی اتباع کشورهای غربی و افغان های همکار با آنها از میدان هوائی کابل که تحت حفاظت نظامیان امریکایی بود، صورت گرفت. در شب 31 اگوست، قوای ایالات متحده میدان هوایی کابل را ترک کرد و به تقریبا 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان پایان داد.