احتمالات و نظریات امریکا در مورد کنترول غزه

بلینکن: تشکیلات خودگردان فلسطین بهترین گزینه برای غزه خواهد بود.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه امریکا گفت که تشکیلات خودگردان فلسطین بهترین گزینه برای نوار غزه خواهد بود.
بلینکن در جلسه استماع کمیته سنا گفت: "معقول‌ترین راه‌حل این است که یک مرجع ملی فلسطینی کارآمد و تازه‌سازی شده کنترل و در نهایت مسئولیت امنیت در نوار غزه را به عهده بگیرد".
وزیر امور خارجه امریکا در عین حال خاطرنشان کرد که اجازه دادن به حماس یا اسرائیل برای حکومت بر نوار غزه یک گزینه نیست.
خبرگزاری بلومبرگ به نوبه خود به نقل از منابع آگاه می نویسد که امریکا و اسرائیل در حال بررسی چند گزینه برای آینده نوار غزه پس از پایان جنگ و پیروزی بر حماس هستند.
بر اساس گزارش رسانه ها، یکی از گزینه های احتمالی، ارائه کنترل موقت بر غزه به کشورهای منطقه خاورمیانه با حمایت نیروهایی از امریکا، بریتانیا، آلمان و فرانسه است. علاوه بر این، با این گزینه، حضور کشورهای عربی مانند امارات یا عربستان سعودی مطلوب است.
گزینه دوم، نیروهای حافظ صلح و ناظران (مانند نیروهای فعال در شبه جزیره سینا و نظارت بر اوضاع بین مصر و اسرائیل) است. همانطور که این خبرگزاری به نقل از یک منبع اشاره می کند، اسرائیل معتقد است که این ایده شایسته بررسی است.
گزینه سوم مدیریت موقت نوار غزه تحت نظارت سازمان ملل است. این منبع به بلومبرگ گفت که اسرائیل متقاعد شده است که این سازمان "فایده کمی" دارد.
لحظه به لحظه؛ آخرین تحولات 26 روز درگیری بین اسرائیل و فلسطین + تصاویر
یادآوری می کنیم، که اسرائیل در 7 اکتوبر مورد یورش موشکی بی‌پیشینه ای از نوار غزه به عنوان بخشی از عملیات سیل الاقصی که از سوی شاخه نظامی جنبش فلسطینی حماس اعلام شد، قرار گرفت. پس از این، جنگجویان این سازمان وارد مناطق مرزی در جنوب اسرائیل شدند و به سوی نظامیان و غیرنظامیان آتش گشودند و گروگان ها را نیز گرفتند. در اسرائیل، به گفته مقامات محلی، بیش از 1.4 هزار نفر از آن میان بیش از 300 پرسنل نظامی کشته و بیش از 5 هزار نفر زخمی شدند.
در پاسخ، نیروهای دفاعی اسرائیل عملیات شمشیرهای آهنین را در برابر حماس در نوار غزه آغاز کردند. ظرف چند روز، ارتش اسرائیل همه ای مناطق پرجمعیت نزدیک مرز با غزه را زیر کنترل خود درآورد و یورش های مرگبار هوایی به هدف های از آن میان غیرنظامیان در نوار غزه را آغاز کرد. اسرائیل همچنین از محاصره کامل نوار غزه خبر داد: تامین آب، غذا، برق، دارو و سوخت متوقف شد.
به گفته وزارت بهداشت غزه، شمار قربانیان نوار غزه از 8 هزار نفر گذشت که نیمی از آنها کودک بودند و بیش از 18 هزار نفر زخمی شدند. با تشدید درگیری، حداقل 20 روس کشته شده اند، سه نفر گمان می رود گروگان باشند و چندین نفر دیگر ناپدید هستند. به گفته منابع مختلف، بیش از 200 اسرائیلی در اسارت حماس هستند. وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا خصومت ها را متوقف کنند.
برپایه دیدگاه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، حل و فصل بحران خاورمیانه تنها بر اساس فرمول "دو دولت" مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در چارچوب تفاهم نامه سال 1967 با پایتخت آن در بیت المقدس شرقی و غربی فراهم می شود. مناقشه فلسطین و اسرائیل، مرتبط با منافع ارضی طرفین، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1947، ایجاد دو کشور - اسرائیل و فلسطین را تعیین کرد، اما تنها اسرائیل ایجاد شد.
بحث و گفتگو