به گزارش اسپوتنیک، به نقل از روزنامه امریکایی، جهان جنوب استانداردهای دوگانه ای را در مدیریت غرب با وضعیت نوار غزه و اوکراین می بیند، که به تلاش های ائتلاف غربی به رهبری ایالات متحده برای مقابله با روسیه آسیب می زند.
همانطور که در مطالب ذکر شده است، در طول 20 ماه گذشته، دولت جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، روسیه را به دلیل عملیات ویژه در اوکراین به طور جدی مورد انتقاد قرار داده است، با این حال، اکنون که اسرائیل در حال بمباران نوار غزه است، "حمایت بی دریغ" واشنگتن از تل آویو خطر ایجاد "موانع جدید" در تلاش هایش برای "به دست آوردن" افکار عمومی جهان را در پی دارد.
کلیفورد کوپچان، رئیس گروه تحلیلی اوراسیا به روزنامه گفت: "یک جنگ در خاورمیانه باعث ایجاد شکاف فزاینده بین غرب و کشورهایی مانند برزیل یا اندونزی، کشورهای نوسان کلیدی در جنوب جهانی می شود. این امر همکاری بین المللی در مورد اوکراین و همچنین اجرای تحریم ها علیه روسیه را پیچیده تر خواهد کرد."
بنابراین، جوکو ویدودو، رئیس جمهور اندونزی "ادامه بی عدالتی علیه مردم فلسطین" را محکوم کرد و نماینده دائم برزیل در سازمان ملل از وتوی قطعنامه آن توسط ایالات متحده در شورای امنیت ابراز ناامیدی کرد. رهبران عرب از جمله عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر، ملک عبدالله دوم پادشاه اردن و شاهزاده فیصل بن فرحان آل سعود وزیر امور خارجه عربستان سعودی در سخنرانی خود در نشست صلح قاهره از استانداردهای دوگانه غرب انتقاد کردند.
نیویورک تایمزخاطرنشان می کند که تشدید درگیری فلسطین و اسرائیل تنها نارضایتی را در آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین از این واقعیت که غرب اوکراین را به عنوان یک مورد خاص می بیند، زیرا در اروپا است، افزایش داده است.
به گفته هانا نوت، تحلیلگر مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی، این تصور در جنوب جهانی وجود دارد که غرب بیشتر به فکر پناهندگان اوکراینی است تا مردم رنج دیده یمن، غزه، سودان یا سوریه.
این روزنامه در پایان مطلب گفت: "این کمک می کند تا نشان دهد چرا غرب نتوانسته کشورهایی مانند هند و ترکیه را برای حمایت از تحریم ها علیه روسیه متقاعد کند. با توجه به وضعیت نوار غزه، بعید است که این تلاش ها به این زودی ها به نتیجه برسد."
صبح روز هفتم اکتبر، اسرائیل در چارچوب عملیات طوفان الاقصی که توسط شاخه نظامی جنبش فلسطینی حماس اعلام شد، مورد حمله موشکی بیسابقهای از نوار غزه قرار گرفت. پس از آن، جنگنده های سازمان به مناطق مرزی در جنوب اسرائیل نفوذ کردند.
در پاسخ، نیروهای دفاعی اسرائیل عملیات شمشیرهای آهنین را علیه حماس در نوار غزه آغاز کردند. ظرف چند روز، ارتش اسرائیل تمام مناطق پرجمعیت نزدیک مرز با غزه را تحت کنترل خود درآورد و حملات هوایی به اهدافی از جمله غیرنظامیان در نوار غزه را آغاز کرد. اسرائیل همچنین از محاصره کامل نوار غزه خبر داد: تامین آب، غذا، برق، دارو و سوخت متوقف شد.
تعداد قربانیان نوار غزه از مرز 5 هزار نفر گذشت و بیش از 15 هزار نفر مجروح شدند. در اسرائیل، به گفته مقامات محلی، بیش از 1.3 هزار نفر جان خود را از دست دادند. سفارت روسیه گزارش داد که در جریان تشدید درگیری ها، 20 روس کشته، دو نفر گروگان گرفته شده و هفت نفر به عنوان مفقود اعلام شده اند. به گفته منابع مختلف، حدود 150 اسرائیلی ممکن است در اسارت حماس باشند. خود جنبش اعلام کرد که حدود 200 تا 250 زندانی در نوار غزه وجود دارد.
وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا خصومت ها را متوقف کنند. با توجه به موضع ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، حل و فصل بحران خاورمیانه تنها بر اساس فرمول "دو دولت" مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در چارچوب توافقنامه 1967 با پایتخت هم مرز با بیت المقدس شرقی است.