به گزارش اسپوتنیک، بلینکن در بیانیه خود گفت: "در چارچوب اختیاراتی که رئیسجمهور به من تفویض کرده است، اجازه کمک نظامی بیشتر به اوکراین را میدهم که 128 میلیون دالر تسلیحات و تجهیزات امریکایی از دیپوهای وزارت دفاع دریافت خواهد کرد".
وی افزود: وزارت دفاع همچنین در قالب بسته های توافق شده قبلی، تسلیحات و تجهیزات به ارزش 197 میلیون ارائه خواهد کرد.
این درحالی است که جو بایدن، رئیس جمهور امریکا پس از مذاکره با ولادیمیر زلنسکی، رهبر اوکراین در کاخ سفید گفت که اولین تانک های امریکایی آبرامز هفته آینده وارد اوکراین می شوند.
روسیه در 24 فبروری 2022 عملیات نظامی ویژه خود را در اوکراین آغاز کرد. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، هدف آن را "حمایت از افرادی که به مدت هشت سال توسط رژیم کیف مورد آزار و نسل کشی قرار گرفته اند" خوانده است. وی خاطرنشان کرد که این عملیات ویژه یک اقدام اجباری بود؛ برای روسیه "هیچ امکانی برای انجام کارهای دیگر باقی نمانده بود چون خطرات امنیتی بهگونهای ایجاد شده بود که امکان پاسخگویی با ابزارهای دیگر غیرممکن است."
به گفته وی، روسیه 30 سال است که تلاش می کند با ناتو بر سر اصول امنیت اروپا به توافق برسد، اما در پاسخ یا با فریب و دروغ های بی شرمانه و یا تلاش برای فشار و باج خواهی مواجه شده است، در حالی که ائتلاف در همین حال، با وجود اعتراضات مسکو، به طور پیوسته در حال گسترش و نزدیک شدن به مرزهای فدراسیون روسیه است.
روسیه پیش از این یادداشتی به کشورهای ناتو درباره ارسال تسلیحات به اوکراین ارسال کرده بود. سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد که هر محموله ای که حاوی تسلیحات برای اوکراین باشد به یک هدف قانونی برای روسیه تبدیل خواهد شد. وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که کشورهای ناتو با ارسال سلاح به اوکراین "با آتش بازی میکنند". سخنگوی مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه دیمیتری پسکوف خاطرنشان کرد که پمپاژ اوکراین با تسلیحات از غرب به موفقیت مذاکرات روسیه و اوکراین کمک نمی کند و تأثیر منفی خواهد داشت.
لاوروف تصریح کرد که ایالات متحده و ناتو نه تنها با تهیه سلاح، بلکه با آموزش پرسنل در بریتانیا، آلمان، ایتالیا و سایر کشورهامستقیماً در درگیری در اوکراین دخالت دارند.