رئیس جمهور ازبکستان: احداث قوش تپه می تواند تعادل آب در آسیای میانه را تحت تاثیر قرار دهد

رئیس جمهور ازبکستان پیشنهاد کرد که افغانستان در گفتگو در مورد استفاده مشترک از منابع آبی در آسیای میانه مشارکت کند.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک، شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبکستان، در اجلاس سران صندوق بین المللی برای نجات دریای آرال در دوشنبه، پیشنهاد کرد که افغانستان در گفتگو در مورد استفاده مشترک از منابع آبی در آسیای مرکزی مشارکت کند.
میرضیایف گفت: "در واقع یک شرکت کننده جدید در روند استفاده از آب در منطقه ما ظاهر شده است که هیچ تعهدی با کشورهای ما ندارد. ما پیشنهاد می کنیم که موضوع مشارکت نمایندگان افغانستان در گفتگوهای منطقه ای در مورد استفاده مشترک از آب بررسی شود.
رئیس جمهور ازبکستان همچنین از احداث کانال قوش تپه در افغانستان یاد کرد. میرضیایف خاطرنشان کرد: "معرفی آن می تواند رژیم و تعادل آب را در آسیای مرکزی به طور اساسی تغییر دهد."
رهبر ازبکستان افزود: تشکیل کارگروه مشترکی را برای بررسی تمامی جوانب احداث کانال قوش تپه و تاثیر آن بر رژیم آبی آمودریا با مشارکت موسسات تحقیقاتی کشورهایمان ضروری می دانیم.
چندرسانه ای
پروژه ساخت کانال قوش تپه در افغانستان + داده نمایی
در آغاز سال 2022، طالبان* ساخت کانال قوش تپه در شمال افغانستان را برای برداشت آب از رودخانه آمودریا برای آبیاری زمین های کشاورزی آغاز کرد. به گفته کارشناسان، تاسیسات جدید برق آبی به طول 285 کیلومتر می تواند باعث کمبود آب در کشورهای همسایه آسیای مرکزی شود. در ماه حوت سال جاری و ملا عبدالغنی برادر معاون نخست وزیر دولت موقت افغانستان گفت که کابل این کانال را با در نظر گرفتن منافع همسایگان خود می سازد.
طالبان* — این سازمان به دلیل فعالیت های تروریستی تحت تحریم های سازمان ملل است.
بحث و گفتگو