به گزارش اسپوتنیک، سرویس مطبوعاتی کرملین نوشت: به ابتکار طرف مالی، ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه با آسیمی گویتا رئیسجمهور دوره انتقالی این کشور گفتوگوی تیلیفونی داشت و درباره ای تعاملات در زمینههای گوناگون از آن میان بازرگانی، اقتصادی، حوزههای بشردوستانه و مبارزه با تروریسم گفتوگو کرد.
در پیام کرملین آمده است: "به ابتکار طرف مالی، گفت وگوی تیلیفونی بین ولادیمیر پوتین رئیس جمهور فدراسیون روسیه و آسیمی گویتا رئیس دوره گذار جمهوری مالی مالی انجام شد. تبادل نظر مفصل درباره ای اقدامات عملی انجام شد. برای توسعه بیشتر همکاری روسیه و مالی در زمینه های مختلف از آن میان بازرگانی، اقتصادی، حوزه های بشردوستانه و مبارزه با تروریسم انجام شد".
افزون بر این، پوتین به رئیس جمهور مالی در ارتباط با حمله تروریست ها در 7 سپتامبر در شمال شرق این کشور تسلیت گفت.
پوتین در گفتگو با گویتا: حل مسالمت آمیز اوضاع در نیجر ضروری است
در گفت و گو بین ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و آسیمی گویت، رئیس جمهور موقت مالی، نظری درباره ای لزوم حل و فصل اوضاع در نیجر از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک بیان شد.
در این بیانیه آمده است: "هنگام بحث درباره ای مسائل مربوط به تضمین ثبات در غرب افریقا و منطقه صحرا-ساحل، نظر درباره ای نیاز به حل و فصل اوضاع در جمهوری نیجر از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک ابراز شد".
کرملین خاطرنشان می شود، که رئیس جمهور مالی در گفت و گو با پوتین از پشتیبانی روسیه در جریان رای گیری در شورای امنیت سازمان ملل درباره موضوع لغو تحریم های بین المللی از این جمهوری تشکر کرد.
این پیام می افزاید: "موافقت شد که تماس ها در سطوح مختلف ادامه یابد".
پیش از این، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد گفت، رویکرد استعماری نو، اظهارات یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل در هنگام بحث درباره سرنوشت تحریم ها علیه مالی مبنی بر اینکه اعضای شورای امنیت هر کاری می خواهند انجام می دهند و نه کشور مورد بحث.
نبنزیا، در نشست شورای امنیت سازمان ملل، وضعیت پیرامون رژیم تحریم ها در برابر مالی را یادآور شد - هفته گذشته شورای امنیت نتوانست قطعنامه ای برای تمدید تحریم ها به مدت یک سال تصویب کند. بنابراین آنها در 31 اگوست منقضی شدند.
نبنزیا گفت: "درخواست های مکرر ما از نویسندگان پروژه (قطعنامه - تمدید رژیم تحریم ها علیه مالی به مدت یک سال) برای نشان دادن رویکرد سازنده و استفاده از عقل به سادگی نادیده گرفته شد. و نیازی نیست در اینجا به ما بگویید که چه تلاش های عظیمی برای توافق بر سر قطعنامه ای در مورد مالی انجام داده اید. آنها در بی توجهی کامل به نگرانی های این کشور بودند".
نماینده دائم روسیه در سازمان ملل گفت: "من یک راز کوچک را به شما می گویم: یکی از اعضای دائمی شورا در رایزنی های غیرعلنی گفت: ما شورای امنیت هستیم و آنچه را که می خواهیم انجام می دهیم، نه مانند کشور مورد نظر. آیا این جلوه ای از رویکرد استعمار نو نیست؟".
یادآوری می کنیم، که پیش از این، شورای امنیت سازمان ملل قادر به تمدید رژیم تحریم ها نبود. روسیه پیش نویس قطعنامه فرانسه و امارات را وتو کرد. پروژه روسیه 9 رای لازم از 15 را به دست نیاورد. در سند فرانسه و امارات پیشنهاد شده بود که تحریم ها به مدت یک سال تمدید شود و همچنین کار گروهی از کارشناسان برای تعیین اینکه چه کسانی را در لیست تحریم ها قرار دهند. روسیه در سند خود پیشنهاد انحلال گروه کارشناسان و تمدید تحریمها را به مدت یک سال داد اما با این اشاره که سال آینده محدودیتها آخرین سال خواهد بود.