به گزارش اسپوتنیک، لری جانسون تحلیلگر سابق سیا به اسپوتنیک گفت که یک هواپیمای بدون سرنشین اوکراینی در روز 1 سپتامبر به شهر کورچاتوف، محل نیروگاه هسته ای کورسک حمله کرد. کی یف از سیستم های اطلاعاتی، نظارتی و شناسایی (ISR) پنتاگون برای انجام حملات استفاده می کند.
هواپیمای بدون سرنشین اوکراینی (پهپاد) با یک ساختمان غیرمسکونی در کورچاتوف برخورد کرده و آسیب جزئی به نما وارد کرده است. تلفات جانی نداشت.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه درباره این حملات گفت: پهپادهای نیروهای اوکراینی که به اشیاء در خاک روسیه حمله میکردند بدون اطلاعات ماهوارههای غربی نمیتوانستند چنین فاصلهای را طی کنند.
لری جانسون، افسر کهنه کار سیا و تحلیلگر سابق دفتر مبارزه با تروریسم وزارت امور خارجه، به اسپوتنیک گفت: "احتمال زیادی وجود دارد."
آنچه که ISR نامیده می شود، توانایی های جاسوسی جاسوسی غرب، این نوع اطلاعات را در اختیار اوکراین قرار می دهد.
سامانههای اطلاعاتی، نظارتی و شناسایی (ISR) وزارت دفاع (DOD) معمولاً شامل سامانههای هوابرد سرنشیندار و بدون سرنشین، سامانههای فضایی، دریایی و زمینی است. این سکوهای پنتاگون نقش مهمی در پشتیبانی از عملیات نظامی ایفا می کنند.
به گفته جانسون: قبل از حمله هواپیماهای بدون سرنشین به تأسیسات روسیه، ارتش اوکراین به مختصات جغرافیایی و سایر اطلاعات گسترده از اهداف نیاز دارد. چه کسی می تواند چنین جزئیاتی را در اختیار آنها بگذارد؟ مطمئناً حامیان ناتو آنها: ایالات متحده و بریتانیا.
این افسر سابقه دار سیا گفت: "فقط ایالات متحده نیست، مطلقاً بریتانیایی ها هم خواهند بود". "این حملات به محاسباتی نیاز دارند که بدانیم کجا باید حمله کنیم. و اینکه بتوانیم مختصات جغرافیایی را در این پهپادها برنامه ریزی کنیم تا بدانند کجا در حال پرواز هستند. بنابراین بله، کاملاً. ما تصاویر متعددی از پهپادهای امریکایی دریافت کرده ایم. گلوبال هاوک در دریای سیاه و دیگر آب های بین المللی پرواز می کند. اما آنها توانایی جمع آوری اطلاعات در داخل اوکراین و داخل روسیه را دارند."
این اولین بار نیست که اوکراین ایمنی نیروگاه هسته ای کورسک را تهدید می کند. سه حمله قبلی به این تأسیسات صورت گرفت.
یک هواپیمای بدون سرنشین از نوع هواپیما در روز 14 جولای در شهر کورچاتوف روسیه تنها در چند کیلومتری نیروگاه هستهای کورسک سقوط کرد و منفجر شد. پیش از این، در ماه آپریل، یک حمله پهپادی دیگر به این نیروگاه توسط پدافند هوایی روسیه دفع شد.
به گفته سرویس امنیت فدرال (FSB)، در آگوست 2022، خرابکاران اوکراینی حداقل سه حمله تروریستی علیه نیروگاه هسته ای کورسک انجام دادند و شش برج خطوط برق فشار قوی (110، 330 و 750 کیلو ولت) را منفجر کردند. این نیروگاه انرژی مورد نیاز زیرساخت های صنعتی، حمل و نقل، حمایت از زندگی و اجتماعی منطقه را تامین می کند.
نیروگاه هسته ای کورسک تنها تاسیسات اتمی روسیه نیست که توسط اوکراین هدف قرار گرفته است: در ماه می، FSB از طرح تروریستی سرویس اطلاعات خارجی اوکراین برای انفجار بیش از 30 دکل انتقال برق خطوط برق فشار قوی نیروگاه های هسته ای کالنینگراد جلوگیری کرد.
علاوه بر این، پس از اتحاد مجدد منطقه اوکراینی سابق با روسیه پس از همه پرسی سال 2022، ارتش کی یف به گلوله باران نیروگاه هسته ای زاپوروژیه ادامه می دهد.
به گفته جانسون، رژیم کییف و حامیان آن در دولت بایدن "غیرقابل درک و غیرمنطقی" عمل میکنند.
به طور مشابه، کهنه سرباز سیا تصمیم تیم بایدن برای مسلح کردن ارتش اوکراین به گلوله های خوشه ای و راکت های آتش زا را محکوم کرد، حتی اگر رژیم کی یف به استفاده از این نوع مهمات علیه غیرنظامیان مشهور است.
جانسون گفت: "این یک کار منزجر کننده جنایتکارانه است."
به گفته تحلیلگر سابق سیا، رژیم کی یف و حامیان امریکایی آن ظاهرا بر این باورند که با کشتن غیرنظامیان خشم را علیه رهبری روسیه برانگیزند. به گفته جانسون، این منطق منحرف قابل اجرا نیست و روسیه احتمالاً به طور تقریبی تلافی خواهد کرد.