چرا دبیر کل سازمان ملل از نام بردن عاملان حملات اتمی به جاپان خودداری می کند؟

ادای احترام گوترش، دبیرکل سازمان ملل به کشته شدگان ناکازاکی بدون نام بردن مجدد از ایالات متحده انجام شد.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، یاد و خاطره کشته شدگان حمله به ناکازاکی در سال 1945 را گرامی داشت، اما باز هم نام کشوری را که بمب‌های اتمی را بر شهرهای جاپان پرتاب کرد، نبرد.
پیام گوترش در مراسمی در ناکازاکی توسط ایزومی ناکامیتسو، معاون او در امور خلع سلاح قرائت شد.
در این پیام آمده است که "این مراسم فرصتی است برای یادآوری لحظه ای از وحشت بی سابقه برای بشریت، استفاده از سلاح اتمی در ناکازاکی 78 سال پیش. ما در سوگ کشته شدگانی هستیم که یادشان هرگز محو نخواهد شد. ما ویرانی وحشتناکی را که بر این شهر وارد شده است را نیز به یاد می آوریم."
در عین حال، در سخنرانی گوترش حتی یک نام از ایالات متحده به عنوان کشوری که بمباران هسته ای هیروشیما و ناکازاکی را انجام داد، وجود نداشت.
دبیرکل سازمان ملل متحد تاکید کرد که دیگر هرگز اجازه چنین تخریبی داده نشود. وی همچنین گفت که خطر جنگ هسته ای "اکنون در بالاترین سطح خود از زمان جنگ سرد قرار دارد."
چندرسانه ای
روز هیروشیما + داده نمایی
گوترش استفاده از تسلیحات اتمی را غیرقابل قبول خواند و از قدرت‌های هسته‌ای خواست تا متعهد شوند تا زمان نابودی کامل این سلاح‌ها از استفاده از آن چشم‌پوشی کنند.
درخواست می‌گوید: "تنها راه برای از بین بردن خطر هسته‌ای، از بین بردن سلاح‌های هسته‌ای است. ما نمی‌توانیم آنچه را که در اینجا اتفاق افتاد فراموش کنیم. ما باید سایه نابودی هسته‌ای را یک‌بار برای همیشه از بین ببریم. ناکازاکی و هیروشیما کافی است."
پیش از این گوترش در سخنرانی خود به بمباران این شهر از امریکا به عنوان مقصر کشته شدن ساکنان هیروشیما یاد نکرده بود. به طور مشابه، سیاستمداران جاپانی، از جمله نخست وزیر فومیو کیشیدا، که در مراسم بزرگداشت در هیروشیما شرکت کرد، همین کار را کردند.
در آگوست 1945، خلبانان امریکایی بمب های هسته ای را بر شهرهای هیروشیما و ناکازاکی جاپان پرتاب کردند. از انفجار اتمی و پیامدهای آن در هیروشیما، از جمعیت 350000 نفری، 140000 نفر جان باختند، در ناکازاکی - 74000 نفر. اکثریت قریب به اتفاق قربانیان بمباران اتمی غیرنظامیان هستند. در سالگرد حوادث غم انگیز - 6 و 9 آگوست، "مراسم صلح" هر ساله در هیروشیما و ناکازاکی برگزار می شود.
روز هیروشیما؛ یادبود از اولین فاجعه اتمی در جهان
به گفته تعدادی از کارشناسان، از نقطه نظر نظامی، بمباران دو شهر غیر نظامی جاپان قابل توضیح نبود، زیرا پیروزی بر جاپان نظامی عمدتاً با شکست میلیونی ارتش کوانتونگ توسط نیروهای شوروی تضمین شد.
اعتقاد بر این است که امریکا بابمباران شهرهای غیر نظامی، بیش از همه، اهداف سیاسی را دنبال می کند، برای نشان دادن قدرت خود، در نظر گرفتن سلاح های اتمی به عنوان ابزار اصلی ارعاب مردم، و تضمین برتری استراتژیک.
بحث و گفتگو