به گزارش اسپوتنیک، هبت الله آخندزاده، رهبر طالبان افغانستان، حملات برون مرزی از جمله حمله در پاکستان را "حرام" اعلام کرده است.
طالبان افغانستان در بالاترین سطح از جنگ در پاکستان منع شدند. همانطور که مقامات ارشد پاکستانی به رسانه های غربی گفته اند، که رهبران ارشد طالبان طی گفتگوهای دوجانبه اخیر فرمان هبت الله آخندزاده را به مقامات پاکستانی ابلاغ کردند که بر عزم خود مبنی بر اینکه اجازه ندهند کسی دیگر کشورها را از خاک افغانستان تهدید کند، تاکید کرده است.
این موضوع در دیدارهای سه روزه آصف درانی، نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان و هیأت او که ماه گذشته با امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان و سراج الدین حقانی وزیر داخله و سایرین در پایتخت برگزار شده بود، مطرح شد.
ملا محمد یعقوب وزیر دفاع طالبان در سخنرانی، گفت، از نظر رهبر این گروه مبارزه طالبان در خارج از افغانستان از نظر شرعی "جهاد" نیست، بلکه اشتراک در جنگ است.
وی افزود که آخندزاده گفته است: "اگر کسی برای هدف جهاد به خارج از افغانستان برود، این کارش جهاد نخواهد بود."
قابل ذکر است که این دیدار پس از افزایش حملات مرگبار علیه نیروهای امنیتی و غیرنظامیان پاکستانی انجام شد که گروه تحریک طالبان پاکستان یا "تیتیپی" مسئولیت بیشتر این حملات را بر عهده گرفته است. بر اساس گزارش رسانههای پاکستانی، تعدادی از جنگجویان طالبان افغان نیز به آنها پیوستهاند.
علاوه بر این، نه تنها به جنگجویان طالبان افغانستان، بلکه به همه گروه هایی که با آن بیعت کرده اند نیز تسری می یابد.
به نظر می رسد که این فرمان به تحریک طالبان پاکستان نیز رسیده است که اسلام آباد دائماً از آن شکایت می کند. امیر آن، نور ولی محسود، سوگند وفاداری خود را با هیبت الله آخوندزاده در اگست 2021 تأیید کرد.
گفته می شود که پاکستانی ها خواستار علنی شدن این سند بودند، اما طالبان پاسخ دادند که این کار ضروری نیست - این سند از طریق کانال های داخلی برای همه مخاطبین ارسال شده است.
سوال اصلی اینجا است که آیا این ممنوعیت به کاهش یا خنثی کردن تهدید تروریستی در پاکستان کمک خواهد کرد یا بیشتر یک بیانیه اعلامی است؟
در این مورد آقا اکمل بقا کارشناس مسائل سیاسی در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک گفت: این فرمان رهبر غایب طالبان، برای ما دو موضوع را روشن میسازد.
1: طالبان و ISI جنگ، ویرانی، قتل و کشتار را فقط در افغانستان مشروع میدانند و جنگ ۲۰ سالهی تروریستان در افغانستان جز کسب قدرت چیزی دیگر در عقب خود نداشته است.
۲: این فرمان نفوذ جدی استخبارات پاکستان را در بالاترین سطح گروه طالبان بیان میکند، یعنی افغانستان به وسیله طالبان کاملا در کنترول پاکستان قرار گرفتهاست.
آقای بقا در ادامه افزود: "پاکستان در حال حاضر لانهی بیش از ۲۱ گروه تروریستی است. این گروه ها دارای خط منش مختلف هستند و تناقض فکری شان باعث اعلام جنگ علیه یکدیگر گردیدهاست."
آقای بقا بر این باور است که "بیانات تند و جنگ های لفظی میان مقامات پاکستانی و طالبان، تناقض فکری گروه های تروریستی فعال در پاکستان دال براین است که حملات تروریستی در آن متوقف نخواهد شد."
طالبان* - این گروه به دلیل فعالیت های تروریستی تحت تحریم های سازمان ملل قرار دارد.
تیتیپی**- گروه تروریستی ممنوعه در روسیه