به گزارش اسپوتنیک، محمد یونس مومند، سرپرست اتاق تجارت و سرمایهگذاری زیر کنترل گروه طالبان، در گفت و گوی ویژه با اسپوتنیک افغانستان اعلام کرد، که با وجود تحریم ها افغانستان با همه کشورهای دنیا تجارت دارد.
او گفت: "فعلا ما با تمام دنیا تجارت داریم، با امریکا، کانادا، استرالیا، اروپا، با تمام قارههای زمین به خصوص با همسایهها و کشورهای جنوب آسیا مثل هند، پاکستان، بنگلادش، سریلانکا تجارتهای بسیار خوبی داریم. راههای ترانزیتیما با تمام کشورهای جهان باز است، چه از راه بندرعباس، چه از راه کراچی، چه از راه ازبیکستان و چه از راه بندر آقینه باشد، همین راهها بازاند و انشاالله تجارت افغانستان رو به بهبود است".
او همچنین گفت: "به همین خاطر ما از یک اقتصاد دروغین به سوی یک اقتصاد راستین روانیم، به طور نمونه، آهن کهنه افغانستان پیش از این به بیرون از کشور به طور قاچاق فرستاده میشد، حالا این کار توقف یافته است و در مملکت خود ما ذوب میشود و بعد از آن سیخ ساخته میشود و سیخ به بیرون از کشور فرستاده میشود، که این یک کار بسیار خوب و منظم است و امارت اسلامی افغانستان تا حد امکان با بازرگانان و سرمایهگذاران، تولید کنندگان و کشاورزان تاحدی توان همکاری میکند".
به گفته آقای مومند، تجار با مشکل نبودن انتقالات پول یا ترانسفر مواجه هستند: "پیش از این ما تقریبا ۱۰۰ هزار دالر را به خارج از کشور در بدل (با کمیشن) ۱۵۰ الی ۲۰۰ دالر انتقال میدادیم، فعلا همان پول به ۲۰۰۰ (دالر) رسیده است. در طول این دو سال طوری هم شده که ما همان پول را تقریبا با کمیشن ۳۵۰۰ الی ۴۰۰۰ دالر انتقال داده ایم. کار مثبت اینست که واحد پول افغانی در منطقه ثبات خود را دارد، در منطقه واحد پول افغانی با ثباتترین واحد پولی هم در جنوب آسیا و هم در آسیای مرکزی است. کوشش جریان دارد، شما دیدید که یک هفته پیش همین نمایشگاه امام ابو حنیفه برگزار شد و تقریبا یک سال پیش یک نمایشگاه دیگر به نام امام ابو حنیفه شماره یک و این نمایشگاه شماره ۲ بود. ما از برگزاری این نمایشگاهها بسیار خرسند هستیم و به میلیونها دالر قراردادها صورت گرفته. خانمها در آنجا بسیار اشتراک فعال و خوبی داشتند، این از پیشرفتهای افغانستان است. ما نمی توانیم افغانستان را در یک روز دوبی بسازیم، آهسته آهسته کارهای تجارتی، اول ما میخواهیم که با همسایه ها روابط نیک تجارتی داشته باشیم که الحمدلله همینطور است فعلا جریان دارد و ما از این راضی هستیم".
یادآوری می کنیم، که پس از چیرگی گروه طالبان بر افغانستان، اقتصاد این کشور فروپاشید و اکنون بیش از نود درصد شهروندان این کشور با گرسنگی دست و پنجه نرم می کنند.