به گزارش اسپوتنیک، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در دیدار با اعضای دولت گفت: روسیه به وعده ها و ایده هایی در مورد اتصال به سیستم سوئیفت به عنوان بخشی از یک معامله غلات نیاز ندارد، بلکه به اقدامات نیاز دارد.
پوتین افزود: "همه موانع برای بانک ها و مؤسسات مالی روسیه که به مواد غذایی و کود خدماتی ارائه می دهند باید برداشته شود. این شامل اتصال فوری آنها به سیستم تسویه حساب بانکی بین المللی سوئیفت است. چیزی که ما به آن نیاز داریم وعده هایی در این زمینه نیست، بلکه ایده هایی است. ما نیاز داریم که این شرایط محقق شود".
وی خاطر نشان کرد: همچنین از جمله شرایط، بیرون شدن از تحریم عرضه غلات و کودهای کیمیایی روسیه به بازارهای جهانی و نیز ازسرگیری تامین قطعات و قطعات یدکی ماشین آلات کشاورزی و صنعت کود به روسیه است.
به گفته وی، همه مسائل مربوط به بیمه کشتی های روسی و تحویل صادرات فدراسیون روسیه، از سرگیری کلیه تدارکات تامین مواد غذایی، اطمینان از تامین بی مانع کودهای شیمیایی از روسیه و مواد اولیه برای تولید آنها باید حل شود.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه گفت: روسیه امکان بازگشت به توافق غلات را در صورتی که تمام اصول مشارکت در آن بدون استثنا در نظر گرفته و اجرا شود، بررسی خواهد کرد.
او افزود: "می خواهم تاکید کنم که ما به خودی خود مخالف توافق نیستیم. به خصوص با توجه به اهمیت آن برای بازار جهانی غذا... و البته، ما امکان بازگشت به آن را بررسی خواهیم کرد، اما فقط به یک شرط - اگر آنها به طور کامل در نظر گرفته شوند و مهمتر از همه، اجرا شوند، همه اصول توافق شده قبلی در مورد مشارکت روسیه در این توافق بدون استثنا اجرا شود".
رئیس جمهور روسیه از جمله این اصول، خروج از تحریم های عرضه غلات و کودهای کیمیایی روسیه به بازارهای جهانی، رفع موانع بانک ها و موسسات مالی روسی که به این گونه عرضه ها خدمات می دهند، از سرگیری تامین قطعات یدکی و قطعات تجهیزات در روسیه، رفع انسداد دارایی های روسیه مربوط به صنعت کشاورزی را نام برد.
یادآوری می کنیم، که قرارداد غلات در 18 جولای متوقف شد، روز دوشنبه فدراسیون روسیه به ترکیه، اوکراین و سازمان ملل مخالفت خود را با تمدید آن اعلام کرد.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه پیش از این خاطرنشان کرده بود که با وجود تلاشهای سازمان ملل، مفاد توافق با روسیه عملی نشد، زیرا کشورهای غربی به وعدههای خود عمل نمیکردند.
پوتین بارها خاطرنشان کرده است، که غرب بیشتر غلات اوکراین را به کشورهای خود صادر می کند و هدف اصلی این معامله - تامین غلات به کشورهای نیازمند از جمله کشورهای افریقایی - هرگز محقق نشد.