به گزارش اسپوتنیک، سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر با اشاره به مرز مورد مناقشه افغانستان و پاکستان گفت "دیورند" یک خط فرضی است و مرز ما با پاکستان نیست.
رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر میگوید، که سیاست این گروه "همزیستی مسالمتآمیز" و داشتن روابط مثبت با همسایگان و سایر کشورها بوده است.
به گفتهی آقای شاهین این به پاکستان بستگی دارد که سیاست آنها چیست.
رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر میگوید، که سیاست این گروه "همزیستی مسالمتآمیز" و داشتن روابط مثبت با همسایگان و سایر کشورها بوده است.
به گفتهی آقای شاهین این به پاکستان بستگی دارد که سیاست آنها چیست.
او تأکید کرد: "اگر آنها هم همین را میخواهند، به نظر من این چیز خوبی نه تنها برای افغانستان بلکه برای منطقه نیز است".
یادآوری می کنیم، که مرز دیورند یا به عقیده دولت افغانستان خط دیورند نام مرز بین افغانستان و پاکستان است. این مرز در سال ۱۸۹۳ میلادی در زمان عبدالرحمن بین افغانستان و هند بریتانیایی به نمایندگی مورتیمر دیورند تعیین شد. هرچند این معاهده به صورت موقت برای یک قرن بود ولی بعد از جنگ سوم افغانستان و انگلیس که منجر به استقلال افغانستان شد، در طی پیمان راولپندی در سال ۱۹۱۹ مرز دیورند بهصورت دایمی پذیرفته شده و سیاست خارجی افغانستان توسط اماناللهشاه به انگلیس واگذار شد. سالهای پس از استقلال هند و به دو تقسیم شدن هند و تأسیس کشور پاکستان، این مناطق واگذار شده به عنوان مناطق خودمختار قبایلی در خاک پاکستان شناخته شدند. پس از عبدالرحمن حاکمان افغانستان اکثراً مخالف به رسمیت شناختن مرز دیورند بودند. از دیرباز مردم در دو طرف مرز آزادانه و بدون ویزا میتوانستند به آن طرف مرز بروند، اما اکنون با امضای قراردادهایی که در زمان حامد کرزی و اشرف غنی با پاکستان امضا شد. در حال حاضر جنگجویان گروه طالبان گاه گاهی با نظامیان پاکستانی به درگیری می پردازند. پاکستان با حمایت سازمان ملل و امریکا برای کنترل عبور و مرور در این مرز سیم خاردار و دروازه کشیده و افراد فقط میتوانند با داشتن ویزا از مرز عبور کنند. این مرز سبب اختلاف بین افغانستان و پاکستان شدهاست. دولت اسلامآباد مرز دیورند را به عنوان مرز بینالمللی بین دو کشور به رسمیت میشناسند. این مرز در واقع پشتونهای دو طرف مرز را از هم جدا کردهاست. افغانستان حداقل ۱۰۳ هزار کیلومتر مربع را در اثر این قرارداد از دست داد.