به گزارش اسپوتنیک، گریگوری ماشکوف، سفیر بزرگ وزارت امور خارجه روسیه در مقاله ای برای مجله International Affairs گفت: روسیه ممکن است در موضع خود در مورد عدم استقرار راکت های بالستیک میان برد و دوربرد در مرزهای غربی تجدید نظر کند.
این دیپلمات سوالی را مینی بر اینکه آیا خط فعلی عدم استقرار راکتهای بالستیک میانبرد و دوربرد زمینپایه در جهت غربی توجیه میشود؟ یا باید مقدمات استقرار راکتهایی از این نوع آغاز شود که این امکان را فراهم کند. در صورت وخامت اوضاع، به سرعت به چالش ها پاسخ دهید."
در عین حال، به گفته وی، روسیه نباید مرزهای شرقی این کشور را فراموش کند، جایی که خطر درگیری نیز وجود دارد.
ماشکوف تاکید کرد: در اینجا لازم است زرادخانه قابل توجهی از راکت های میان برد برای جلوگیری از تهدیدات احتمالی علیه امنیت ملی ما در اختیار داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: پس از فروپاشی پیمان منع راکتهای میانبرد (پیمان INF)، همه محدودیتها برداشته شد و پس از آن یک سوال منطقی مطرح شد: "ما چقدر از دیگر دارندگان این سلاحها عقب ماندهایم. طی 30 سال مشارکت در معاهده و اقداماتی که برای رفع عدم تعادل موجود باید انجام شود.
سفیر گفت که مسکو نیاز به ایجاد پتانسیل تاکتیکی و ذخیره تسلیحات راکتی از قبل برای پاسخگویی موثر به هر چالشی از جمله در کالینینگراد را می بیند.
این دیپلمات تصریح کرد: "جایی که ناتو قصد داشت خاک روسیه را زیر اسلحه های MLRS آمریکایی بگیرد".
ماشکوف در خاتمه بر لزوم تحلیل تهدیدات در حال ظهور در این راستا و همچنین راه های مقابله با آنها تاکید کرد.
در ماه مارچ، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه اعلام کرد که مسکو و مینسک، بدون نقض تعهدات بین المللی، برای استقرار تسلیحات هسته ای تاکتیکی در بلاروس به توافق رسیده اند. او توضیح داد که روسیه تسلیحات هستهای خود را به جمهوری همسایه منتقل نمیکند، بلکه همان کاری را انجام میدهد که آمریکا برای یک دهه انجام داده است. ساخت یک انبار تسلیحات در قلمرو بلاروس در اول جولای به پایان می رسد.