به گزارش اسپوتنیک، شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه نشستی را با موضوع خطرات ناشی از نقض توافقنامه ها در زمینه تنظیم صادرات محصولات نظامی برگزار می کند.
این نشست در قالب مناظره آزاد برگزار خواهد شد. این بدان معناست که نه تنها 15 عضو شورای امنیت، بلکه سایر کشورهایی که مایل به شرکت در آن هستند نیز می توانند در آن شرکت کنند. ایزومی ناکامیتسو، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد، نماینده عالی امور خلع سلاح، گزارشی را به شورای امنیت ارائه خواهد کرد. واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل که در ماه آوریل ریاست شورای امنیت را بر عهده داشت، پیشتر گفته بود که روسیه قرار نیست بحث را "بر هیچ کشور خاص یا زمینه منطقه ای" متمرکز کند، این موضوع از نقطه نظر کنترل تسلیحات مورد بحث قرار خواهد گرفت.
در شرایط فعلی، روسیه ضروری میداند که پیامدهای عدم رعایت تعهدات قراردادی برای به اصطلاح کاربر نهایی در جریان تدارکات نظامی را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد. در این نشست همچنین راه های مقابله با چنین اقدامات مخربی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
همانطور که نبنزیا گفت، روسیه از شرکت کنندگان در نشست انتظار دارد عواقب منفی عدم پایبندی کشورهای عضو به تعهدات خود در زمینه تامین تسلیحات و مهمات را در نظر بگیرند و راه هایی را برای بهبود مکانیسم های کنترل صادرات تسلیحات و تجهیزات نظامی ترسیم کنند.
این نشست در شرایطی برگزار میشود که در حال حاضر تسلیحات غربی به کییف ارائه میشود. همانطور که نبنزیا قبلاً گفت، شواهد فزایندهای وجود دارد که نشان میدهد سلاحهای غربی به مقصد اوکراین، نه تنها در اروپا، بلکه در خاورمیانه و آفریقا، به طور فزایندهای به دست راهزنان و تروریستها میافتند.
روسیه پیش از این به دلیل ارسال تسلیحات به اوکراین یادداشتی برای کشورهای ناتو ارسال کرده بود. سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد که هر محموله ای که حاوی تسلیحات برای اوکراین باشد به یک هدف قانونی برای روسیه تبدیل خواهد شد.
وزارت امور خارجه فدراسیون روسیه اعلام کرد که کشورهای ناتو با ارسال سلاح به اوکراین "با آتش بازی می کنند". کرملین اعلام کرد که پمپاژ اوکراین با تسلیحات از غرب به موفقیت مذاکرات روسیه و اوکراین کمکی نمی کند و تأثیر منفی خواهد داشت.
لاوروف همچنین گفت که ایالات متحده و ناتو مستقیماً در درگیری در اوکراین، "شامل نه تنها تامین تسلیحات، بلکه همچنین آموزش پرسنل در بریتانیا، آلمان، ایتالیا و سایر کشورها" دخالت دارند.
همچنین زاخارووا گفت: "در شرایط فعلی، ما به نیاز به تجزیه و تحلیل کامل از پیامدهای عدم پایبندی به تعهدات قراردادی برای به اصطلاح مصرف کننده نهایی در تجهیزات نظامی و همچنین بحث در مورد راه های مقابله با چنین اقدامات مخرب متقاعد شده ایم.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در 3 آپریل گفت که کشورهای ناتو به اوکراین کمک نظامی به ارزش بیش از 65 میلیارد یورو ارائه کرده اند.
ایالات متحده بزرگترین تامین کننده تسلیحات به اوکراین است. از زمان روی کار آمدن جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در ژانویه 2021، واشنگتن بیش از 35.8 میلیارد دالر کمک نظامی به کیف ارائه کرده است. این شامل کمک های نظامی به ارزش 35.1 میلیارد دالر است که از آغاز عملیات نظامی ویژه به اوکراین ارسال شده است. مجموع کمک های نظامی آمریکا به کیف از سال 2014 تاکنون بیش از 37.8 میلیارد دالر برآورد شده است.
پس از ایالات متحده از نظر حجم تسلیحات ارسالی به کیف، بریتانیای کبیر قرار دارد. تا پایان ماه فوریه، کمک نظامی لندن به اوکراین از آغاز عملیات ویژه روسیه بالغ بر 2.3 میلیارد پوند (2.7 میلیارد دالر) بود.
اخیرا، آندری دودا، رئیس جمهور پولند، گفت که کشورش پس از ایالات متحده و بریتانیا، سومین تامین کننده بزرگ سلاح به اوکراین است. همانطور که رهبری کشور اعلام کرد، از آغاز عملیات ویژه، پولند تسلیحات و تجهیزات نظامی بیش از 1٪ از تولید ناخالص داخلی این کشور را به کیف ارسال کرده است.
روسیه در 24 فبروری عملیات نظامی ویژه ای را در اوکراین آغاز کرد. پوتین هدف آن را "حمایت از مردمی خواند که به مدت هشت سال مورد قلدری و نسل کشی رژیم کیف قرار گرفته اند." وی خاطرنشان کرد که این عملیات ویژه یک اقدام اجباری بود، روسیه "هیچ فرصتی برای انجام این کار باقی نگذاشت، خطرات امنیتی به گونهای ایجاد شد که امکان واکنش با ابزارهای دیگر غیرممکن بود."
به گفته وی، روسیه 30 سال است که تلاش می کند تا با ناتو بر سر اصول امنیت اروپا به توافق برسد، اما در پاسخ یا با فریب و دروغ های بدبینانه و یا تلاش برای فشار و باج خواهی مواجه شد، در حالی که این ائتلاف علیرغم اعتراض مسکو، به طور پیوسته در حال گسترش و نزدیک شدن به مرزهای فدراسیون روسیه است.