به گزارش اسپوتنیک، کوریای شمالی در 27 مارچ دو موشک بالستیک تاکتیکی کلاس "زمین-زمین" را برای آزمایش هستوی در هوا آزمایش کرد. همچنین رهبر کوریای شمالی کیم جونگ اون، فرمان صادر کرد تا تولید تسلیحات هستوی را افزایش دهد تا ذخایر آنها ها به صورت تصاعدی افزایش یابد.
کیم دونگ یوپ، پوهنمل دانشگاه مطالعات کوریای شمالی، در گفتگو با اسپوتنیک درباره آخرین گزارش ها از پیشرفت هستوی کوریای شمالی اظهار داشت: "عکسها یک کلاهک هستوی به نام هواسان-31 (آتشفشان-31) را نشان میدهند که به نظر میرسد کوچک، سبکتر و استاندارد شده است تا نه تنها بر روی موشکهای برد تاکتیکی، بلکه بر روی انواع مختلف موشکهای دیگر نیز نصب شود."
"به نظر می رسد که حتی از منفجره هستوی نمایش داده شده در آزمایش 5 بسیار کوچکتر است. علاوه بر این، در تصویر پشت کیم جونگ اون، می توانید طرح پیچیده موشک هایی را که هواسان-31 روی آنها نصب شده است، مشاهده کنید و نشان می دهد که ترکیب با هشت وسیله نقلیه تحویل مختلف - هم موشک و هم زیردریایی - امکان پذیر است."
به گفته این کارشناس، کیم جونگ اون با دستورالعمل های خود به وضوح نشان می دهد که کوریای شمالی به منظور ایجاد ذخایر تسلیحات هستوی به عنوان بخشی از تقویت ظرفیت و کیفیت کوریای شمالی، تولید مواد هستوی با کیفیت تسلیحاتی را گسترش خواهد داد و تولید تسلیحات هستوی قدرتمندتر را تسریع خواهد بخشید: "از آنجایی که وسایل حمل و نقل مختلف را در اختیار دارند، آنها تعداد کلاهک های هستوی خود را به میزان کافی برای حمله دوم افزایش می دهند - شاید نه به ده ها، بلکه به صدها. و این به این معنی است که سانتریفیوژهای آنها برای تولید مواد هستوی برای سلاح های هستوی آنها را بیشتر می چرخاند."
"در مورد گزارش ها مبنی بر پرتاب موشک های تاکتیکی زمین-زمین با شبیه سازی انفجار کلاهک های هستوی در هوا، قابل ذکر است که این شلیک آزمایشی و آموزشی یک شرکت آموزشی بوده است. یعنی به نظر میرسد چندین واحد در آنجا مستقر بودهاند که آموزش دیدهاند که نشان دهنده انتقال نهایی موشک های تاکتیکی هستوی به مرحله تولید انبوه و قرار دادن آنها در وظیفه جنگی است."
این کارشناس همچنین از ویژگی های فنی وسیله نقلیه بدون سرنشین زیردریایی هستوی " هیل1" شگفت زده شد: "اگر در آخرین اخبار مربوطه فقط از زمان پرواز آن صحبت شده بود، 59 ساعت، اکنون مسافت نیز مشخص شده است: یعنی در عرض 41 ساعت و 27 دقیقه می تواند600 کیلومتر را طی کرد."
"یعنی میانگین سرعت حرکت آن ظاهراً 7.8 گره (بیش از 14 کیلومتر در ساعت) است. اگر این رقم را در عرض 59 ساعت دوباره محاسبه کنید،میشود 850 کیلومتر. اما با توجه به اینکه حداکثر برد با افزایش سرعت کاهش می یابد، فکر می کنم سرعت بدون سرنشین زیردریایی هسته ای " هیل1" در زیر آب 8 گره (15 کیلومتر در ساعت) باشد و برد آن حدود 600-700 کیلومتر. بدین ترتیب به نظر می رسد که می تواند به هر بندر کوریای جنوبی برسد، صرف نظر از اینکه از کدام سواحل کوریای شمالی (سواحل غربی یا شرقی شبه جزیره کره) پرتاب شود. و اگر از قایق های ماهیگیری برای پرتاب استفاده شود، می تواند از گوام به جاپان برسد.