گفت‌وگوهای صلح و حقوق بشر بر وضعیت طالبان تاثیری نگذاشته است

انستیتیوت مطالعات استراتژیک افغانستان نشستی را در مورد بررسی دیپلماسی دولت ناروی در تعامل با طالبان راه‌اندازی کرد.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک، در نشست انستیتیوت مطالعات استراتژیک افغانستان که به صورت آنلاین برگزار شد، نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل، الیزابت آیدا، استاد دانشگاه ناروی، یوسف غفورزی، سفیر افغانستان در اسلو، ویدا مهران، استاد دانشگاه، حبیبه سرابی و تابش فروغ اشتراک داشتند.
تابش فروغ گفت: ممکن است تلاش‌های ناروی جنگ در افغانستان را متوقف کند اما قطعاً نمی‌تواند راه صلح‌ فراگیر در افغانستان را هموار کند و نیز قادر به حل مشکلات بنیادی چون تشکیل دولت فراگیر و عدم رعایت حقوق بشر از سوی طالبان نیست.
آیدا، استاد دانشگاه ناوری، نیز با انتقاد از نحوه تعامل سازمان‌های بین‌المللی با گروه طالبان گفت گفت‌وگو و تعامل‌ با سطوح پایینی این گروه تأثیری روی آنچه در فکر رهبران رده اول طالبان‌ می‌گذرد، ندارد.
فایق: گروه طالبان و رهبران فاسد در برابر مردم و "عدالت خداوند" مسئول و پاسخگو اند
به گفته او، تلاش ناروی برای تعامل با طالبان مؤثر است اما نمی‌تواند این گروه را مجاب به رعایت حقوق بشر کند.
نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل، نیز گفت جهان از جمله ناروی به حیث یک‌ کشور دموکراتیک باید در نظر بگیرد که طرف تعاملش گروهی است که به هیچ یک از ارزش‌های دموکراتیک را نمی پذیرد.
او همچنان با اشاره به تلاش‌های ناروی و برگزاری نشست اسلو گفت مردم افغانستان طی ۲۰ سال گذشته نسبت به گفت‌وگوهای صلح بی‌باور شده‌اند.
دولت ناروی سال گذشته یک نشست بین‌المللی را با دعوت از طالبان در اسلو راه‌اندازی کرد.
در آن نشست همه کشورهای اشتراک‌کننده بر ضرورت تشکیل دولت فراگیر و‌ رعایت حقوق بشر به‌ویژه حقوق زنان تأکید کردند.
نگرانی دبیر کل شورای پناهندگان ناروی از ممنوعیت کار زنان در افغانستان
بحث و گفتگو