به گزارش اسپوتنیک، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت، ایتالیا نمی تواند میانجی بین مسکو و کییف باشد، زیرا به رژیم خونین کییف کمک می کند و موضعی تهاجمی ضد روسیه اتخاذ می کند.
پیش از این، جورج ملونی، نخست وزیر ایتالیا، آمادگی رم برای عمل به عنوان "ضامن" حل و فصل صلح آمیز اوکراین را اعلام کرد.
بسیاری از کشورها آمادگی خود را برای مشارکت در حل و فصل بحران اوکراین اعلام میکنند و برخی مستقیماً خدمات میانجیگری خود را به ما ارائه میدهند. برخی این کار را صادقانه انجام میدهند، برخی دیگر اهداف خودخواهانه خود را دنبال میکنند.
به گفته وی، "شنیدن پیشنهادهایی برای میانجیگری از سوی کشورهایی که از همان آغاز عملیات نظامی ویژه در اوکراین، موضع صریح و بسیار تهاجمی ضد روسی اتخاذ کردند، نه تنها از رژیم خونین کییف حمایت کردند، به آن کمک های نظامی و فنی-فنی قابل توجهی ارائه می دهد و عمداً مدرن ترین سلاح ها را به اوکراین پمپاژ می کنند، عجیب است."
به عنوان مثال، ایتالیا، همراه با طیف گسترده ای از تسلیحات و تجهیزات نظامی، مین های ضد نفر را نیز به کییف می رساند.
این اقدامات غیرمسئولانه نه تنها تعداد قربانیان از جمله در میان جمعیت غیرنظامی دونباس را چند برابر می کند، پایان درگیری را به تعویق می اندازد، بلکه مملو از کشاندن کشورهای ناتو به یک درگیری مستقیم نظامی با روسیه است. با این حال، حامیان غربی کییف، از جمله زاخارووا گفت که متأسفانه ایتالیا هستند و فکر نمی کنند متوقف شوند، برعکس، آنها در حال افزایش عرضه هستند.
به گفته وی، با توجه به موضع حزبی ایتالیا، "ما نمی توانیم آن را نه به عنوان یک "میانجی صادق" و نه به عنوان تضمین کننده احتمالی روند صلح در نظر بگیریم.