به گزارش اسپوتنیک، مدیران کمیتههای بیستگانه سازمان ملل متحد و کمک رسان از جمله دفتر سازمان ملل برای هماهنگی کمک های بشردوستانه "اوچا" در بیانیهای مشترک گفته اند، ممنوعیت کار زنان ضربه بزرگی به بخشهای آسیب پذیر جامعه از جمله زنان و کودکان میزند.
در اعلامیه مشترک کمیتههای بیستگانه سازمان ملل گفته شده است که زنان با ایفای نقش آموزگاران، کارشناسان تغذیه، رهبران تیمها، کارکنان بهداشت، واکسیناتورها، پرستاران و داکتران میتوانند به جمعیتهایی دسترسی داشته باشند که مردان قادر به آن نیستند.
مدیران سازمانهای جهانی گفتهاند که کارمندان زن کلید مهم پاسخ به بحران بشردوستانه در افغانستان هستند. "زنان با ایفای نقش آموزگاران، کارشناسان تغذیه، رهبران تیمها، کارکنان بهداشت، واکسیناتورها، پرستاران و داکتران میتوانند به جمعیت هایی دسترسی داشته باشند که همکاران مردشان قادر به آن نیستند."
طبق اعلامیه هم اکنون برخی برنامههای بشردوستانه به دلیل نبود کارمندان زن در سازمانهای غیردولتی محلی و بینالمللی در افغانستان موقتاً متوقف شده است، در حالی که ۲۸ میلیون تن برای زنده ماندن به کمک فوری نیاز دارند.
مدیران کمیتههای بیستگانه سازمان ملل متحد گفتهاند که مشارکت زنان در کمک رسانی قابل مذاکره نیست و باید ادامه یابد.
آنان پیشبینی کردهاند که ممکن است بسیاری از فعالیتهایشان در افغانستان متوقف شود، چون ارایه کمکهای بشردوستانه بدون امدادگران زن امکانپذیر نیست.
آنان از طالبان خوستهاند که تصمیم ممنوعیت کار، آموزش و تحصیل زنان را لغو کنند و هیچ کشوری نمیتواند نیمی از جمعیت خود را از مشارکت در جامعه محروم کند.