به گزارش خبر گزاری اسپوتنیک افغانستان، به نقل از یکی از منابع در پنجشیر قرار است حداقل پنج پایگاه برای تروریست های خارجی تحت رهبری القاعده در پنجشیر ایجاد شود.
یکی از باشندگان قریه جنگلک شهرستان بازارک ولایت پنجشیر، محل تولد احمدشاه مسعود، فرمانده کل مقاومت اول در برابر طالبان و القاعده، که یک گروه بزرگ مسلح در خانه او، که اکنون متعلق به پسرش - احمد مسعود، رهبر مقاومت دوم، است، تقریبا یک ماه پیش مستقر شد.
این گروه در خانه قهرمان ملی افغانستان و خانههای اطراف که متعلق به پیوندان او از جمله برادرش احمد ضیاء، پسرعموهایش و دیگر اهالی روستا که پس از سقوط پنجشیر خالی از سکنه بودند، سکنی گزیدند. قلمرو به شدت محافظت می شود. معلوم نیست چه کسانی بودند. برخی احتمال دادند که این ملا ذاکر، فرمانده طالبان در پنجشیر و اندراب با دارو دستهاش است. ملا ذاکر رفت، اما این افراد ماندند."
وی افزود که تردد این افراد مسلح بسیار مخفیانه بوده و آنها فقط شب ها از خانه های خود خارج می شدند، آنها را فقط از دور میشد دید، زمانی که چراغ ها در شب روشن بود و فقط سایه ها در خانه ها حرکت می کردند.
بعداً مردم محلی که اصلاً اجازه حرکت در منطقه را نداشتند، متوجه شدند که خارجی هستند و به زبان عربی و اردو صحبت می کنند. یکی از طالبان محلی گفت که پسر اسامه بن لادن، حمزه، با دیگر فرماندهان القاعده در خانه مسعود مسکن شده است."
این منبع افزود: "حدود ده روز پیش شبانه خانه مسعود را ترک کردند و به "کور گوشا"، دره کوچکی در دره فرعی پارنده، واقع در شهرستان بازارک، نقل مکان کردند. در زمان جهاد علیه شوروی آن جا قرارگاه مجاهدین به فرماندهی احمدشاه مسعود وجود داشت. این یک قرارگاه خیلی امن است و نقب های بزرگی در دل کوه دارد”.
در همین حال، گزارش های دیگر از پنجشیر حاکی از حضور تروریست های خارجی در حداقل چهار نقطه دیگر این دره است. به گفته آنها، القاعده قصد دارد با کمک طالبان در روستاهای آهنگران در دره شابه، دشت ریوات، خنج (حصه اول) و خواجه (دره) نیز پایگاه ها و مراکز آموزشی ایجاد کند.
با تکیه بر اطلاعاتی که از طالبان دریافت شده است، می گوید که سه روز پیش خانواده های تروریست های خارجی شبانه به پنجشیر منتقل و در خانههای ساکنان محلی که به اجبار بیجا شده بودند، مستقر شدند.
در روزهای اخیر ماشینآلاتی به روستای آخانگران آوردند و مردم را از آنجا بیرون کردند. طالبان حتی حیوانات را هم کشتند. آنها شروع به کار در آنجا کردند، حتی کارگرانی استخدام کردند، که محلی نیستند. آنها می خواهند مرکز آموزشی را سازماندهی کنند. خانواده های آنها به آهنگران، روستایی بعد از آستانه نقل مکان کردند." گفته میشود که طالبان از یک هفته به این سو به دنبال خانه های خالی در روستای قلعه ترخه هستند و دست به اقدامات تحریکآمیز میزنند، تا مردم خانههای خود را ترک کنند.
به عنوان مثال، خود طالبان یک ماین را در این روستا منفجر کردند، آن را به محاصره گرفتند و دست به تلاشی خانههای ساکنان زدند. مردم را جمع کردند و به آنها گفتند که باید عامل انفجار مین را پیدا کنند. این قبیل اقدامات تحریکآمیز در منطقه آبشار نیز گرفته شده است."
گفته میشود، ۱۲ فرمانده طالبان و جنگجویان خارجی مانند عرب، پاکستانی، تاجیکستانی، ازبیکستانی و اویغور به عنوان اعضای حزب التحریر که مجوز رسمی از حکومت طالبان دریافت کرده است، در دره عبدالله خیل مستقر شدهاند.
"حزب التحریر قصد دارد یک قطعه خاص نظامی متحرک ایجاد کند و با مقاومتگران بجنگد. بیشتر جنگجویان خارجی در روستای خواجه مستقر شدهاند. ۱۵ خانواده خارجی نیز در مکتب روستای تندخو شهرستان دره اسکان داده شده اند که به مردم گفته اند به زودی این مکان را ترک خواهند کرد".
از سوی دیگر تا امروز ۲۰ خانواده از تروریست های خارجی در روستای تندخو و ۵۰ خانواده در دره عبدالله خیل حضور دارند.
پس از سقوط پنجشیر، جنگجویان خارجی همچنان در روستای خنج، خانه عارف نوری، مالک تلویزیون نورین که سال گذشته توسط طالبان دستگیر و سپس آزاد شد، حضور دارند.