به گزارش اسپوتنیک به نقل از هشت صبح، منابع روز سهشنبه، ۱۰ عقرب میگویند، که نیروهای طالبان به ولسوالیهای سنگتختوبندر، میرامور، شهرستان، کیتی و اشترلی جابهجا شدهاند و قرار است بهزودی به ولسوالی خدیر نیز نیرو فرستاده شود.
به گفته منابع، وزارت دفاع طالبان برای هر ولسوالی دایکندی، یک کندک با ۲۰۰ تا ۳۵۰ جنگجو در نظر گرفته است.
منابع میافزایند، که این نیروها در شماری از ولسوالیهای این ولایت غیرنظامیان را مجبور به کوچ کرده و خانههای آنان را به پایگاه نظامی تبدیل کردهاند.
یکی از باشندگان ولسوالی سنگتختوبندر دایکندی گفته است، که جنگجویان طالبان چند روز پیش به مرکز ولسوالی آمده و حوزه علمیه "خاتمالنبین" را تبدیل به پایگاه نظامی کردهاند.
به گفته این باشنده محل، پس از تصرف این حوزه علمیه بیش از ۱۵۰ دختر و پسر از درس باز ماندهاند و تلاش بزرگان هم هیچ نتیجه نداشته است.
منابع از ولسوالی اشترلی نیز میگویند که طالبان برای جابهجایی نیروهای خود در روستای شیخ میران این ولسوالی، پنج خانواده و دو موسسه خیریه را مجبور به تخلیه خانهها و دفترهایشان کردهاند.
یک منبع در اشترالی که خواست نامی از او گرفته نشود، میگوید که ساکنان این خانهها آواره شده و برخی از آنان به شهر نیلی، مرکز ولایت دایکندی، رفتهاند.
نامبرده خاطرنشان کرده است که ساکنان اشترلی چندین عریضه را عنوانی ولسوال و والی طالبان فرستاده و مشکلاتشان را مطرح کردهاند؛ اما هیچ توجهی صورت نگرفته است.
منابع علاوه میکنند که در ولسوالیهای کیتی، میرامور و شهرستان دایکندی نیز ادعای مشابه وجود دارد.
همزمان با لشکرکشی طالبان به دایکندی، باشندهگان این ولایت از برخورد نیروهای این گروه انتقاد دارند.
آنان برخورد اعضای طالبان را "خشن و غیرانسانی" میخوانند.
ساکنان دایکندی میگویند که استقرار نیرو در این ولایت به جای تأمین امنیت، باعث ایجاد نگرانی شده است.
باشندهگان دایکندی از مسوولان طالبان در کابل میخواهند که از نیروهایشان نظارت کنند و جلو خودسریهای آنان را بگیرند.
آنان مدعیاند که نیروهای طالبان غیرنظامیان را به بهانههای مختلف بازداشت و شکنجه میکنند.
باشندهگان دایکندی میگویند که طالبان از آنان غذا و مواد سوختی جمعآوری میکنند، در حالی که خود مردم در شرایط بد اقتصادی قرار دارند.
تاکنون دلیل جابهجایی نیروهای طالبان در این ولسوالیهای دایکندی روشن نیست و طالبان نیز در این مورد چیزی نگفتهاند.