جدایی ایوبی یکتن از فرماندهان ازبیک تبار گروه طالبان از این گروه

منابع از جدایی یکتن از فرماندهان ازبیک‌تبار گروه طالبان از این گروه خبر دادند.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک به نقل از افغانستان انترنشنل، منابع نزدیک به صلاح‌الدین ایوبی می‌گویند: این فرمانده ارشد ازبیک‌تبار گروه طالبان از صف این گروه جدا شده است.
این منابع گفتند، که ایوبی به دلیل نارضایتی از"کارکرد قومی و نادیده گرفتن جایگاه ترک‌تباران در حکومت طالبان" از این گروه فاصله گرفته است.
صلاح‌الدین ایوبی یکی از فرمانده‌هان ارشد ازبیک‌تبار طالبان است، که پس از گریز رئیس جمهور پیشین افغانستان از کابل، وارد ارگ ریاست جمهوری شد.
ایوبی: گزارش وال استریت ژورنال درباره من دروغ است + ویدیو
این منابع گفتند، که صلاح‌الدین ایوبی از کابل به شهر میمنه، مرکز فاریاب برگشته و برای پیوستن به گروه طالبان شرایطی تعیین کرده که در صورت پذیرش آن از سوی رهبری طالبان دوباره به این گروه می‌پیوندد.
این منابع خواست‌های آقای ایوبی را "اصلاحات اساسی، حکومت فراگیر، آموزش دختران و‌ حقوق زنان" ذکر کردند.
منابع نزدیک به آقای ایوبی گفتند: این نا رضایتی زمانی اوج گرفت که طالبان به بهانه قرضداری از شرکت برشنا خانه آقای ایوبی را مصادره کردند.
یادآوری می کنیم، که پس از چیرگی گروه طالبان بر افغانستان، این فرمانده طالبان به عنوان رئیس ارکان سپاه ۲۰۳ منصوری در پکتیا مقرر شد. طالبان سپس این فرمانده ازبیک‌تبار را از این سمت برکنار کردند.
طبق گزارش‌ها، صلاح‌الدین ایوبی هزاران جنجگوی اوزبیک‌تبار دارد و در سال‌های گذشته نقش برجسته در جنگ علیه نیروهای امنیتی دولت افغانستان داشته است.
مخدوم عالم، اولین فرمانده ارشد اوزبیک‌تبار طالبان در شمال افغانستان بود که توسط این گروه بازداشت شد. برکناری این فرمانده سبب اعتراضات گسترده در ولایت فاریاب شد. مخدوم عالم پس از چند ماه از زندان آزادی و اخیرا از سوی طالبان به عنوان فرمانده پولیس غزنی تعیین شد.
صلاح الدین ایوبی، پس از برکناری از سوی طالبان معین پالیسی وزارت احیا و انکشاف دهات مقرر شد اما او این سمت را نپذیرفته است.
این فرمانده ناراضی طالبان در سال ۲۰۱۵ زمانی که می‌خواست به کویته پاکستان برود از مسیر هرات - شیندند توسط نیروهای حکومت قبلی اسیر و زندانی شد. او بعدا از زندان دولت افغانستان فرار کرد.
همزمان با فرار صلاح‌الدین ایوبی، ۸۳ زندانی از زندان طالبان در قریه‌ شاخ ولسوالی قیصار ولایت فاریاب آزاد شدند. آن زمان، وزارت دفاع افغانستان گفت که از این ۸۳ نفر، ۳۱ تن آن‌ها سربازان ارتش ملی، ۲۴ تن آن‌ها پولیس، ۴ نفر ملکی، ۸ تن خارجی، ۲ سرباز کماندو بوده‌اند. آن زمان برخی از اعضای شورای ولایتی فاریاب به رسانه‌ها گفته بودند که آقای ایوبی در برابر آزادسازی۸۳ نیروی دولتی آزاد شده است.
منابع نزدیک به صلاح‌الدین ایوبی گفتند که او بعد از سقوط کابل به خانه مارشال عبدالرشید دوستم در شیرپور زندگی می‌کرد اما حالا طالبان او را خانه مارشال دوستم نیز بیرون کرده است.
بحث و گفتگو