محدودیت ها مانع نیست؛ مردم در افغانستان به تماشای سریال‌های ترکی ادامه می‌دهند

به‌رغم ممنوعیت پخش سریال‌های خارجی در شبکه‌های افغانستان، سریال‌های ساخت ترکیه هنوز محبوب‌ترین ترجیح مردم این کشور است.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک، به نقل از روزنامه ترکیه‌ی دیلی صباح، پس از اینکه گروه طالبان قدرت را در افغانستان به دست گرفت، پخش سریال‌های خارجی در شبکه‌های این کشور ممنوع و سانسور شدیدی بر پخش سریال‌های داخلی اعمال شد. اگرچه این وضعیت باعث شده است صنعت سریال سازی در افغانستان به‌طور جدی متضرر شود، اما نمی‌تواند پیش‌ روی دسترسی مردم به سریال‌های خارجی مانعی ایجاد کند.
شرکت‌های فیلم‌سازی در افغانستان فیلم‌ها و سریال‌هایی که به زبان پشتو و فارسی دری ترجمه می‌کنند را از طریق فروشگاه‌های موبایل در اختیار مردم قرار می‌دهند.
مردم افغانستان می‌توانند از طریق ماهواره به شبکه‌های تلویزیونی خارجی دسترسی پیدا کنند. ولی ساکنان روستایی به‌دلیل عدم برق و اینترنت فیلم‌ها و سریال‌ها را از فروشگاه‌های موبایل تامین می‌کنند.
ساکنان روستایی وقتی عازم مراکز شهرها می‌شوند قسمت‌های سریال‌های مورد علاقه خود را در کارت حافظه یا فلش در گوشی‌های خود منتقل می‌کنند و به خانه می‌برند تا با اعضای خانواده خود تماشا کنند.
مردم افغانستان معمولا فیلم‌ها و سریال‌های ساخت ترکیه، آمریکا، هند، ایران و پاکستان را تماشا می‌کنند. اما آنها بیشتر فیلم‌ها و سریال‌های ساخت ترکیه را ترجیح می‌دهند.
گل احمد آچیکزی، صاحب یک فروشگاه موبایل در ولایت کندهار در جنوب افغانستان در گفت‌وگو با خبرنگار آناتولی اعلام کرد که پرفروش‌ترین سریال‌های خارجی در این کشور "قیام: ارطغرل" و "تاسیس: عثمان" هستند.
وی با بیان اینکه روزانه به‌طور متوسط به 50 نفر سریال‌های ترکی می‌فروشد، گفت که به‌دنبال اعمال ممنوعیت پخش سریال‌های خارجی توسط طالبان، کسب‌و‌کار فروشگاه‌های موبایل نیز به‌دلیل فروش سریال‌های خارجی افزایش یافته است.
مسلم بارکزی، یکی دیگر از موبایل فروشان در کندهار نیز اظهار داشت که درآمد حاصله از فروش سریال خارجی بیشتر از آنچه است که از فروش موبایل به دست می‌آرند.
وی افزود: بیشتر سریال‌های ترکی می‌فروشم. به‌ویژه سریال‌های تاریخی مانند "قیام: ارطغرل" بیشتر مورد پذیرش فرهنگ افغانستان قرار می‌گیرند. هر روز به‌طور میانگین به 80 نفر قسمت‌هایی از سریال‌های ترکی می‌فروشم. سریال‌های ترکی حاوی موضوعات تاریخی و اسلامی هستند و ضرری ندارند. همچنین مانند سریال‌های سایر کشورها مخالف فرهنگ افغانستان نیستند. بدین دلیل می‌خواهیم برای از سرگیری پخش سریال‌های ترکی در شبکه‌های افغانستان اجازه داده شود.
قبل از تسلط کامل طالبان بر افغانستان، بیش از 30 شبکه تلویزیونی در این کشور سریال‌های ترکی را پخش می‌کردند. این سریال‌ها هر شب به مدت یک ساعت در اختیار تماشاگران قرار می‌گرفتند.
در حال حاضر در هیچ یک از شبکه‌های تلویزیونی در افغانستان سریال‌های خارجی پخش نمی‌شود.
بحث و گفتگو