به گزارش اسپوتنیک، روسای بانک جهانی، سازمان خواربار و کشاورزی، صندوق بین المللی پول، برنامه جهانی غذا (WFP) و سازمان تجارت جهانی روز گذشته (15 جولای) در بیانیهای مشترک اعلام کرده اند که برای حل بحران غذایی تحریم های غرب علیه روسیه باید کاهش یابد.
"همهگیری COVID-19، اختلال در زنجیرههای تأمین بینالمللی و پیامدهای درگیری بر سر اوکراین، بازارهای بهم پیوسته مواد غذایی، سوخت و کود را به شدت مختل کرده است."
طبق گزارش برنامه جهانی غذای سازمان ملل، تا ماه جون سال 2022، تعداد افرادی که از ناامنی غذایی شدید رنج می برند و دسترسی آنها به غذا در کوتاه مدت به تهدیدی واقعی برای زندگی محدود می شود، به 345 میلیون در 82 کشور افزایش یافته است.
این گزارش تاکید کرده است: جهان در حال دور شدن از هدف پایان دادن به گرسنگی، ناامنی غذایی و سوء تغذیه تا سال 2030 است.
سیاستمداران یکی از اقداماتی را که می تواند به حل مشکلات موجود کمک کند، رفع محدودیت های اعمال شده بر مسکو توسط کشورهای غربی را پیشنهاد نموده اند.
کارشناسن میگویند، بحران سال 2008 به جهان آموخت که تحمیل محدودیت های تجارت جهانی به طور مستقیم به افزایش قیمت مواد غذایی کمک می کند. حذف محدودیتهای صادراتی و معرفی فرآیندهای بازرسی و صدور مجوز انعطافپذیرتر به کاهش اختلال در عرضه و کاهش قیمتها کمک میکند.
آنها علاوه بر رفع محدودیت های تجاری، به عنوان اقدامات ضروری، حمایت فوری از جمعیت های آسیب پذیر، افزایش تولید مواد غذایی و سرمایه گذاری در کشاورزی مقاوم در برابر آب و هوا را پیشنهاد میکنند.
گفتنی است در 24 فبروری، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در یک سخنرانی تلویزیونی، آغاز عملیات نظامی ویژه برای دفاع از جمهوری های دونباس را که در اوایل همان هفته رسماً به رسمیت شناخته شده بود، اعلام کرد.
از آن زمان کشورهای غربی فشار تحریمها بر روسیه را افزایش دادهاند و تعدادی از بانک های روسیه را تحریم کرده و تعدادی از مقامات ارشد روسیه را در لیست سیاه قرار دادهاند و دارایی های آنها را در خارج از کشور مسدود کردهاند.
مسکو به صراحت اعلام کرده است که هیچ طرح اشغالگری ندارد و هدف این عملیات حفاظت از غیرنظامیان دونباس در برابر نسل کشی و غیر نظامی کردن و نازی زدایی در اوکراین است.