به گزارش اسپوتنیک به نقل از آماج، سخنان حسن کاظمی قمی، نمایندهی ویژه رییسجمهور ایران در امور افغانستان واکنشهای تُندی را همراه شده و برخیها آنرا ادامهی سیاست ایران در حمایت طالبان نام دادهاند.
آقای قمی در واکنش به جنگ بلخاب در توییتی نگاشته است، که اولویت امریکا برای "آشوب هدفمند در افغانستان" جنگ آفرینی قومی و مذهبی است تا هزاره و تاجیک را قربانی طرح خود کرده و بحران افغانستان را منطقهای کنند.
او افزوده است، که جنگ در بلخاب فتنه مقدماتی امریکاست و هرکس به آن دامن بزند در سناریوی آن کشور بازی کرده است.
اما این سخنان نمایندهی ویژه رییسجمهور ایران در امور افغانستان با واکنشهای تُند و گستردهی روبهرو شده و شماری آنرا منافقانه دانستهاند. سردار سعیدی، جوان فعال هزارهتبار پرسیده است: "فرستادن هزارهها به جنگ سوریه قربانیسازی نبود؟"
در همین حال سلیم جاوید، فعال سیاسی هزارهتبار در سویدن گفته است، که "ملاهای رژیم ایران یزیدهای زمان را همیشه حمایت کردهاند."
در همین حال مشکور کابلی، یک فعال سیاسی و رسانهای شیعه مذهب مقیم آلمان نگاشته است: "جناب قمی؛ مقاومت ملت ما در پنجشیر و بلخاب علیه تجاوز و بیداد را اگر حمایت نمیکنید، نکنید ولی تخطئه نکنید که حضور افغانستانی ها در سوریه و حمایت شما از فلسطینیها از مشروعیت خواهد افتاد. چنان دهه هفتاد کمی دیرتر متوجه میشوید که راه اشتباهی را پیش گرفتهاید".
سید خراسانی، فعال حوزه مهاجرین نیز در واکنشی نگاشته است: "شما به مردمی که ابتداییترین امکانات سعی دارند از زمین اجدادیشان دفاع کنند کمک نکردید. در عوض ایستادگی در برابر از رژیم توتالیتر و تندرو طالبان را فتنه مینامید. همانقدر که دفاع از بلخاب تجربه سختی برای ما بود، برای شما چوب خط پر خواهد کرد".
کاربری زیر نام هزارستان در پاسخ به تویت نماینده ایران برای افغانستان نوشته است: حق خواستن طرح امریکا شد، عجب منطقی!
کاربر دیگر زیر نام مقاومت نوشته است: امروز ملت تاجیک، هزاره از شما این توقع را نداشت که در پهلوی طالبان قرار بگیرید.
کاربری دیگری نوشته است، که شما در خواب هم از امریکا می ترسید و هر رویدادی را به امریکا پیوند می دهید.
کاربر دیگری افزوده است، که از خیرات سر شما و فرستادن جوانان هزاره و شیعه به سوریه، ما از دست داعش در افغانستان روز نداریم و هفته ای نیست، که داعش مسجد، مکتب و آموزشگاه های ما را انفجار ندهد. در دفاع از سوریه و حرم خوب بودیم و حالا در دفاع از خود بد شدیم. دست شما درد نکند!
این واکنشها در حالی صورت میگیرد که تقریبأ همهی سه صد تنی که زیر این نوشته حسن کاظمی قمی نظر دادهاند، سخنان او را نکوهش و آنرا سیاست اشتباه جمهوری ایران در برابر افغانستان دانستهاند.