به گزارش اسپوتنیک، "محسن پاک آیین" سفیر سابق ایران در آذربایجان در ستونی برای روزنامه "جوان" نوشت: سیاست تحریمی غرب علیه روسیه بیش از هرکس دیگر به خود آمریکا و متحدانش ضربه زده است.
پاک آیین گفت: "تناقضآمیزترین چیز این است که این درگیری عامل تهدیدی برای امنیت دقیقاً کشورهایی شده است که تاکنون خود را حافظ یا ضامن امنیت بدنام جهانی میدانستند".
این دیپلمات خاطرنشان کرد: آمریکا و اتحادیه اروپا ابتدا با اقدامات تحریک آمیز باعث تشدید اوضاع در خاک اوکراین شدند و سپس تحریم هایی را علیه مسکو اعمال کردند و اظهار داشتند که از این طریق می خواهند درگیری ها در جمهوری شوروی سابق متوقف شود.
پاک آیین در ادامه نوشت: "با این حال، آنها به صلح نرسیدند، اما زندگی اقتصادی را در مقیاس کل کره زمین فلج کردند."
پس از آغاز عملیات ویژه برای غیر نظامی کردن و نازی زدایی در اوکراین، غرب فشار تحریم ها را بر مسکو افزایش داد. درخواست ها برای کاهش وابستگی به منابع انرژی روسیه در اروپا بلندتر شد.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا اخیرا بسته تحریمی جدیدی علیه روسیه تصویب کردند که شامل ممنوعیت واردات نفت از این کشور میشود.
اتحادیه اروپا پیش از این هم پنج بسته تحریمی علیه روسیه تصویب کرده است، اما ششمین بسته این تحریمها که در اوایل ماه میلادی جاری اعلام شد، به دلیل نگرانی کشورهای این اتحادیه از محل تامین نفت مورد نیاز خود، به تعویق افتاده بود.
اتحادیه اروپا حدود 40 درصد از گاز و 25 درصد از نفت مورد نیاز خود را از روسیه تامین میکند.
گفتنی است در 24 فبروری، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در یک سخنرانی تلویزیونی، آغاز عملیات نظامی ویژه برای دفاع از جمهوری های دونباس را که در اوایل همان هفته رسماً به رسمیت شناخته شده بود، اعلام کرد. رئیس جمهور روسیه از نیروهای اوکراینی خواست سلاحهای خود را زمین بگذارند و به خانههای خود بروند.
از آن زمان کشورهای غربی فشار تحریمها بر روسیه را افزایش دادهاند و تعدادی از بانک های روسیه را تحریم کرده و تعدادی از مقامات ارشد روسیه را در لیست سیاه قرار دادهاند و دارایی های آنها را در خارج از کشور مسدود کردهاند.
مسکو به صراحت اعلام کرده است که هیچ طرح اشغالگری ندارد و هدف این عملیات حفاظت از غیرنظامیان دونباس در برابر نسل کشی و غیر نظامی کردن و نازی زدایی در اوکراین است.