به گزارش اسپوتنیک، کلاوس ویتمن، ژنرال بازنشسته ارتش آلمان در مصاحبه با ولت آن کشور را مسئول ناکامی های ارتش اوکراین دانست.
به گفته وی، روسیه طی هفت روز گذشته در عملیات ویژه به طور قابل توجهی موفق بوده است. از سوی دیگر، کییف به دلیل ناامید شدن در عرضه تسلیحات، قادر نیست از ابتکار عمل استفاده کند.
این نظامی سابق ارتش آلمان اعتراف کرد که برلین دیگر در مورد ایده تسلیح اوکراین دیدگاه چندان مثبت ندارد و به دنبال بهانه ای برای عدم ارسال آنهاست که که یکی از این بهانه ها نیاز به تعمیر تجهیزات قبل از ارسال است.
او میگوید که ا گر تصمیمات مربوطه در ماه مارچ گرفته میشد، تا کنون تانکهای لئوپارد، وسایط رزمی پیاده نظام ماردر، ضدهواییهای گپارد و هویتزرهای PzH 2000ترمیم میشدند و مهمات تهیه میشد و از قبل با خدمه آموزش دیده در اوکراین وارد عملیات میشد.
وی میگوید "اگر واقعاً چیزی را می خواهید، می توانید آن را محقق کنید. و اگر چیزی را نمیخواهید، همیشه بهانهها، رزروها، موانع بوروکراتیک و مواردی از این دست وجود خواهد داشت."
در 28 می، مشخص شد که دولت آلمان طی 9 هفته گذشته، عرضه تسلیحات به اوکراین را به حداقل رسانده است. به گزارش ولت، مقامات آلمانی از اواخر ماه مارچ تسلیحات سبک قابل توجهی به کییف ارائه نکرده اند. بنابراین، در بازه زمانی 30 مارچ تا 26 می، تنها دو محموله از تجهیزات کوچک از سوی مقامات آلمانی به اوکراین منتقل شده است.
گفتنی است در 24 فبروری، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در یک سخنرانی تلویزیونی، آغاز عملیات نظامی ویژه برای دفاع از جمهوری های دونباس را که در اوایل همان هفته رسماً به رسمیت شناخته شده بود، اعلام کرد. رئیس جمهور روسیه از نیروهای اوکراینی خواست سلاحهای خود را زمین بگذارند و به خانههای خود بروند.
از آن زمان کشورهای غربی فشار تحریمها بر روسیه را افزایش دادهاند و تعدادی از بانک های روسیه را تحریم کرده و تعدادی از مقامات ارشد روسیه را در لیست سیاه قرار دادهاند و دارایی های آنها را در خارج از کشور مسدود کردهاند.
مسکو به صراحت اعلام کرده است که هیچ طرح اشغالگری ندارد و هدف این عملیات حفاظت از غیرنظامیان دونباس در برابر نسل کشی و غیر نظامی کردن و نازی زدایی در اوکراین است.