به گزارش اسپوتنیک به نقل از ایرنا، پایگاه اینترنتی اوراسیا ریویو در مقالهای نوشت: اگر بایدن و تیم امنیتی او تصور میکنند که شکست در افغانستان را پشت سر گذاشتهاند، سخت در اشتباه هستند. شبح حضور شکست آنها از نظر لجستیکی و راهبردی کاخ سفید را مانند مه در بر گرفته است.
شکستهای رهبری نظامی، سازمانی، اطلاعاتی و دیپلماتیک امریکا در این خصوص با هر تحلیل جدید یا تکراری، تداوم پیدا میکند. فاجعهآمیزترین موضوع، تداوم حضور گروههای تروریستی مانند داعش خراسان و القاعده در افغانستان پس از بیرون شدن امریکا از این کشور است. این تصور که آمریکا و احتمالا دیگران میتوانند تروریستها را از افغانستان دور نگاه دارند یا از سازماندهی مجدد آنها با تهدید به انجام حملات هوایی از فاصله ۱۲۰۰ مایلی با عنوان "برفراز افق" جلوگیری کنند، احمقانه بود.
گزارش جدید فصلی که از بازرسی وزارت دفاع، وزارت امور خارجه و آژانس آمریکا برای توسعه بینالمللی به کنگره ارائه شده نشان می دهد که اهداف واشنگتن در زمینه حفاظت از منافع ملی با ایجاد خلل در فعالیت سازمان های افراط گرای تروریستی و عملیات های خارجی آنها که خاک آمریکا و شهروندان و متحدانش را در افغانستان تهدید میکند، محقق نشده است.
براساس این گزارش، فرانک مکنزی فرمانده پیشین سنتکام در شهادت خود برای اعضای کمیته دفاعی سنا در تاریخ هشتم فیبروری ۲۰۲۲ گفت: ارتش آمریکا تاکنون حمله هوایی به افغانستان از زمان تخلیه کامل از افغانستان در تاریخ ۲۹ اگوست ۲۰۲۱ انجام نداده است.
ستاد عملیات ضد تروریستی "بر فراز افق" در دوحه قطر مستقر است که بیش از ۲۳۰۰ کیلومتر دورتر از افغانستان است. در این ستاد بیش از ۱۰۰ نفر حضور دارند و اظهارات فرانک مکنزی نشان میدهد که در طول هشت ماه و نیم گذشته آنها هیچ اقدامی انجام نداده اند. تنها نتیجهای که میتوان از این موضوع گرفت این است که رهبران نظامی با علم به اینکه ظرفیت انجام عملیات از طریق "بر فراز افق" را ندارند، اقدام به خروج از افغانستان کردند.
از سوی دیگر یکی از شکستهای دیگر این گزارش آنجاست که نشان میدهد وزارت دفاع طالبان در ماه جنوری ۲۰۲۲ اعلام کرد که قصد دارد ۱۰۰ هزار عضو جدید را استخدام کند و بنابراین سلاحها و تجهیزاتی که آمریکا در اختیار دولتهای سابق افغانستان قرار داده بودند، در اختیار این افراد قرار خواهد گرفت.
عملیات بر فراز افق تاکنون برای آمریکا بیش از ۱۹.۹ میلیارد دالر هزینه در بر داشته و این در حالی است که حتی یک عملیات در خاک افغانستان انجام نشده است.