واکنش‌ نبیل به فرمان رهبر طالبان: بیشترین رهبران طالبان قاچاقبر مواد مخدر اند

فرمان تازه‌ ای رهبر گروه طالبان مبنی بر ممنوعیت کِشت، بکار گیری و قاچاق مواد مخدر در کشور با واکنش‌های روبرو شده است.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک به نقل از آماج، رحمت‌الله نبیل، رییس‌ پیشین امنیت ملی افغانستان می‌گوید، که بیشتر کاروباریان کشت و قاچاق مواد مخدر، سران طالبان هستند. او در توییتی نگاشته: "فرمان منع کشت و قاچاق مواد مخدر، قیمت مواد ذخیره شده این کاروباریان را دو چند و سه چند خواهد ساخت. از یک‌سو برای مدتی جهان را راضی نگه‌میدارند و از سوی دیگر منفعت بزرگی از بلند رفتن قیمت مواد مخدر به‌دست خواهند آورد‌".
انعام‌‌الدین سمنگانی، معاون سخن‌گوی طالبان می‌گوید، که حکومت پیشین در ۲۰ سال و با هزینه‌ی بیش از ۱۰ میلیارد دالر نتوانست مواد مخدر را محو کند، اما "امارت اسلامی" به یک فرمان "امیرالمومنین" این‌کار را انجام خواهد داد.
رهبر طالبان کشت کوکنار در تمام افغانستان را منع قرار داد
اما فضل احمد معنوی، وزیر پیشین عدلیه می‌گوید، که ‏با اجتهاد و فرمان، حلال خدا حرام و حرام حلال نمی‌شود. او می‌افزاید: "حل و حرمت از جانب‌الله تعین است. طالب در حل و حرمت به میل خود تصرف ‌می‌کند".
به گفته‌ی او، "اگر کشت کوکنار جواز داشت چرا ممنوع شد، اگر ناجایز بود چه‌گونه در این چندین سال تحت سلطه‌تان کشت شد؟".
با این حال داوود ناجی، مشاور پیشین در دفتر شورای امنیت در واکنش به فرمان تازه‌ی رهبر طالبان گفته است، که محو تریاک از کشور فعلن ناممکن است. او می‌افزاید، که طالبان برای تخریب زمین‌های کشاورزی این تصمیم نمایشی را گرفته‌اند.
آقای ناجی تصریح می‌کند، که در بیست سال گذشته مواد مخدر به‌خصوص تریاک منبع اصلی در آمد اقتصادی طالبان بوده است.
احمد سرمست، رییس انستیتوت موسیقی افغانستان در پیامی نگاشته که در سال‌های اخیر مواد مخدر اساسی‌ترین تمویل‌کننده ماشین جنگی طالبان و حمله‌های هراس‌افگنی بود و حال تمام منابع مالی کشور در اختیار این گروه است دیگری نیازی به این منبع تمویل نبوده و باید این فرمان صادر می‌شد.
شاه حسین مرتضوی، مشاور فرهنگی رییس‌جمهور فراری افغانستان بر خلاف ادعای دیگران گفته است که محو کشت کوکنار با توسعه زراعت و کشت بدیل عملی است.
از سوی دیگر شماری از این فرمان استقبال کرده‌اند. نگار مزاری، کاربر توییتر گفته است: "از فرمان طالبان مبنی بر توقف کشت و صادرات موادمخدر استقبال می‌کنیم. آنان در سال ۲۰۰۱ هم به دستور ملاعمر کشت مواد مخدر را به حد صفر رسانده بودند".
واکنش‌ها در حالی صورت می‌گیرد که ملا هبت‌الله در یک فرمان تازه، سر از امروز در تمامی نقاط افغانستان کشت و تولید تریاک و مواد مخدر را ممنوع اعلام کرد. در این فرمان آمده است که اگر کسی تخلف کند، کشت‌زارهایش نابود و با متخلف برخوردی مطابق شرع خواهد شد.
در فرمان رهبر طالبان گفته شده است، که قاچاق، صادرات و واردات تمامی انواع مواد نشه‌آور (تریاک، هیروئین، شیشه، شراب، تابلت کا و چرس) ممنوع است و هیچ کارخانه تولید و پروسس مواد مخدر به‌شمول چرس در افغانستان فعال بوده نمی‌تواند
یادآوری می کنیم، که افغانستان به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده‌ ای موادمخدر از آن میان تریاک در جهان شناخته می‌شود.
بحث و گفتگو