تقسیم طالبان به سه دسته؛ کارشناس: یکی از دشوار‌های حکومت طالبان همین است

منابع در افغانستان تائید میکند که اختلافات درونی طالبان روز به روز افزایش یافته و این گروه به سه دسته تقسیم شده است.
Sputnik
افغانستان اینترنشنل به نقل از این منابع گزارش داده است که شاخه اول شامل افرادی است که در روند صلح با امریکا شرکت داشتند و تحت رهبری ملا برادر هستند، شاخه دوم، نظامی و به رهبری ملا یعقوب فرزند ملاعمر است و شاخه سوم شبکه حقانی است که رهبری آن با سراج‌الدین حقانی است.
سید باقر محسنی کارشناس سیاسی در صحبت با اسپوتنیک افغانستان می گوید که یکی از دشوارهای حکومت طالبان همین است.
به باور این کارشناس این تقسیمات بی اعتمادی را در میان کشورهای همسایه با گروه طالبان بوجود می‌آرود.
او گفت:

"یکی از دشواری حکومت طالبان همین چند قطبی بودن قدرت است، این مسئله هم وحدت، هم تاثیرگذاری و دیپلماسی این گروه را هدف گرفته است".

سید باقر محسنی
کارشناس سیاسی افغانستان
این کارشناس می افزاید که در زمان تصرف کابل، گزارشاتی نیز وجود داشت که بر سر کرسی ریاست امنیت ملی میان شبکه حقانی و ملایعقوب درگیری صورت گرفته بود و سپس، بعد از تقسیم این اداره این درگیری پایان یافت.
او افزود:

"در حالی حاضر دو قطب اساسی قدرت میان طالبان وجود دارد، یکی آن شبکه حقانی است که قدرتمندترین شبکه است و مناطق بیشتری را تصرف دارد و ادارات بیشتری را در اختیار دارد و گفته می شود که کابل به گونه یک دست در اختیار این گروه قرار گرفته است".

سید باقر محسنی
کارشناس سیاسی افغانستان
آقای محسنی در مورد قطب به شبکه ملایعقوب، سرپرست وزارت دفاع کنونی طالبان اشار دارد که با تاخیر وارد شهرها شده است.
او اظهار داشت:

"اخیر برخی گزارشات وجود دارد که ارگ ریاست جمهوری به قسمت مساوی میان دو رهبر قدرتمند طالبان تقسیم شده است، و تنش نظامی در میان آنان بوجود می‌آید، برخی دیگر، آنچه که برای دنیا نیز ممکن فریب‌دهنده باشد، هیئت دیپلمات طالبان است".

سید باقر محسنی
کارشناس سیاسی افغانستان
به گفته این کارشناس، قطب اساسی و اصلی قدرت در حاضر در اختیار حقانی است و به همین دلیل مذاکرات نیز نتیجه چندانی ندارد.
او گفت:

"در حال حاضر، بخش اساسی قدرت که بتواند هم وحدتی نظامی را ایجاد و هم بتواند یک دولت فراگیر ملی را ایجاد کند، او قطب در اختیار قدرتمند شبکه حقانی ها است، برای همین است که مذاکرات نیز نتیجه چندانی ندارد، و به نوع مواضع طالبان را دچار تناقص ساخته است و این تناقضات به نظر می رسد باعث ایجاد بی اعتمادی در مواضع کشورهای منطقه باشد".

سید باقر محسنی
کارشناس سیاسی افغانستان
این درحالیست که پیش از این نیز، گزارش هایی در مورد اختلافات درونی در میان رهبری طالبان افزایش یافته بود، به خصوص تشکیل کابینه سرپرست تندرو و غیرفراگیر ظاهراً یکی از دلیل‌های آن است. گمان می‌رود این کابینه سرپرست مورد انتقاد شاخه‌های میانه رو طالبان قرار گرفته باشد، زیرا در آن هیچ نماینده دیگر گروه‌های قومی و افراد خارج از گروه طالبان وجود ندارد.
بحث و گفتگو