سخنان دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی درباره خطرهای ناشی از آشفتگی انسانی در افغانستان

دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی گفت: به دلیل آشفتگی در افغانستان، خطر افزایش فعالیت باندها وجود دارد.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک، استانیسلاو زاس دبیر کل سازمان پیمان امنیت جمعی می گوید، که با ژرفایش آشفتگی بشردوستانه در افغانستان، خطر فعالیت باندها و تجارت غیرقانونی اسلحه وجود دارد.
او روز یکشنبه دیدگاهش را درباره وضعیت افغانستان چنین بیان کرد: "وضعیت بسیار سخت و دشوار است حتی پس از خروج نیروهای آمریکایی و متحدان از افغانستان. تهدید تروریستی از این سرزمین و تهدید قاچاق مواد مخدر همچنان پابرجاست. بنابراین، ما در حال انجام برخی کارها برای تقویت مرزهای جنوبی خود، در درجه اول هستیم".
بحران انسانی در افغانستان جان میلیون ها نفر را تهدید می کند
زاس گفت: البته، خیلی به این بستگی دارد که اقدامات در افغانستان برای غلبه بر بحران انسانی که اکنون در آنجا در حال رخ دادن است، چقدر موفق خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد، که "تا دیروز، بر اساس برآوردهای سازمان ملل متحد، حدود 9 میلیون نفر در آنجا از گرسنگی رنج می برند، تقریبا نیمی از جمعیت دچار سوء تغذیه هستند".
او افزود، البته اگر چنین وضعیت بدتر شود، ناگزیر به افزایش فعالیت انواع باندها، گروه‌های تروریستی در این سرزمین، افزایش تجارت اسلحه، زرادخانه‌های باقی‌مانده و قاچاق مواد مخدر منجر می‌شود.
وی خاطرنشان کرد، که "سازمان امنیت جمعی یک سازمان بشردوستانه نیست".
زاس افزود: "اما در عین حال، کشورهای ما به صورت دوجانبه برای غلبه بر این بحران انسانی مردم افغانستان را کمک می کنند".
یادآوری می کنیم، که به تاریخ 15 اگوست سال گذشته گروه طالبان افغانستان را زیر کنترل کامل خود در آوردند و اشرف غنی رئیس جمهور پیشین این کشور از افغانستان گریخت و با خود 69 میلیون دالر را برد.
بحث و گفتگو