به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد، با پخش این آمار میگوید که شمار کودکان جان باخته در افغانستان، 27 درصد، کل تلفات کودکان را در جهان را می سازد.
یونیسف سال 2022 را یک سال پرچالش از رهگذر اقتصادی برای کودکان در افغانستان پیش بینی کرده است.
این در حالیست که برخی از خانواده ها در ولایت های هرات و بادغیس مجبور شده اند تا کودکان شان را به فروش برسانند.
عزیزه گل، با همسر و کودکان اش در یک خانه ویرانه در هرات بسر میبرد.
پدر این خانواده، قندی گل، کودک ده ساله اش را به یک مرد فروخته است تا پول آن را هزینه تهیه غذای فرزندان دیگرش کند.
عزیزه گل، مادر قندی گل، گفت:"در خانه غذا و هیچ چیزی نداشتیم. شوهرم سر و صدا کرد که غذا بیاور که فرزندان از گرسنگی میمیرند اما نبود که میاوردم.
فروش کودکان و یا ازدواج آنان در سن کودکی نگرانی جدی سازمان های جهانی پشتیبان حقوق کودکان را به همراه شده است.
آسونتا چارلز، مدیر عمومی سازمان مدد رسان"ورلد ویژن" گفت: "اوضاع در این کشور رو به وخامت است به ویژه کودکان در رنج هستند. امروز دلم میسوزد که می بینم خانوادهها حاضر استند فرزندان خود را بفروشند تا دیگر اعضای خانواده را سیر کنند. از این رو این ناراحت کننده است، پس حالا زمان آن است تا جامعه بشردوستانه به پا خیزد و در کنار مردم افغانستان بماند".
همزمان با این یونیسف اوضاع افغانستان را برای کودکان ناگوار می داند.
بربنیاد آمارهای این نهاد از سال 2005 تا اکنون، 28500 کودک از اثر درگیریهای مسلحانه، خشونت ها و ناامنی ها در افغانستان کشته و زخمی شده اند. رقمی که 27 درصد کل تلفات کودکان در جهان را می سازد.
یک شمار درشتی از کودکان نیز در افغانستان، معلول شده اند.
به گزارش یونیسف با گذشت هر روز، فقر و ناتوانی های اقتصادی در افغانستان بیشتر میشوند و کودکان بیشتری به سوی تغذیه نیز گرفتار می شوند. این نهاد پیش بینی کرده است که تا پایان سال 2022 میلادی سه میلیون و دوصد هزار کودک زیر سن پنج سال در افغانستان، با کمبود شدید غذا و سوی تغذیه روبه رو خواهند شد.