به گزارش اسپوتنیک، دانشمندان دانشگاه ییل مکانیسم رشد نوع شدید و خطرناک کووید-19 را تأیید کرده اند که 10 تا 20 درصد از مبتلایان به ویروس کرونای SARS-CoV-2را تحت تأثیر قرار می دهد.
این کشف به یافتن دارویی برای درمان موثر این بیماری کمک کرد.
نتایج این مطالعه در مقاله منتشر شده در نشریه Nature Biotechnology گزارش شده است.
آزمایشها روی موشهای اصلاحشده ژنتیکی نشان دادهاند که علت عوارض پس از ابتلا به کرونا، پاسخ التهابی بیش از حد سیستم ایمنی بدن است.
براساس نتایج این بررسی دو درمان رایج و محبوب شامل آنتیبادیهای مونوکلونال و استروئید دگزامتازون قادر به درمان عفونت کرونا هستند؛ ولی درمورد آنتیبادی درمان تنها در صورتی موثر است که در اوایل دوره بیماری تجویز شود و درمورد دگزامتازون این اثر بخشی در صورت تجویز در مراحل بعدی بیماری دیده میشود.
پاسخهای متفاوت ایمنی که در نمونههای آزمایشگاهی عادی و مهندسیشده مشابه انسان مشاهده شد، فرصتی برای کشف دلیل علائم شدید و خفیف بیماری بود.
محققان امیدوار هستند این مطالعه بتواند در مهار علائم کرونا به ویژه افراد بستری شده در بخش مراقبتهای ویژه موثر باشد.
گفتنی است سازمان جهانی بهداشت در تازهترین گزارش خود اعلام کرد موارد ابتلا به اومیکرون در هر 36 تا 72 ساعت دو برابر میشود که این امر نشان میدهد این سویه جدید از "مزیت رشد قابل توجهی" نسبت به نوع دلتا که اکنون گونه غالب است، برخوردار است، به این ترتیب انتظار میرود که اومیکرون به زودی از دلتا سبقت بگیرد و به گونه غالب در جهان تبدیل شود.