برای نگهداری از جنگلات افغانستان "قطعه سبز" ایجاد می‌شود

وزارت زراعت، آبیاری و مالداری حکومت طالبان به هدف جلوگیری از قطع جنگلات، یک نیروی جدید را زیرنام "قطعه سبز" ایجاد می‌کند تا از قطع جنگلات مثمر و غیرمثمر در کشور جلوگیری شود.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک، معین این وزارت می‌گوید که کابینه ایجاد این قطعه را تصویب کرده و اکنون کار روی تشکیل آن جریان دارد.
شمس الدین شریعتی، معین منابع طبیعی و آبیاری وزارت زراعت، آبیاری و مالداری حکومت طالبان گفت: "پلانی داریم که ما توسط قطعه سبز انجمن‌های مردمی و همچنین با ازدیاد تشکیل مامورین، ما جلو قطع نه تنها پسته بلکه تمام جنگلات که در سطح کشور داریم را بگیریم".
در همین حال، وزارت داخله حکومت طالبان می‌گوید که کار روی تشکیل این نیروها جریان دارد.
سعید خوستی، سخنگوی وزارت داخله طالبان گفت: "یک قطعه‌ در حال جور شدن است که از جنگلات نگهداری کند، جنگلات افغانستان قطع نشود و درخت‌ها و چوب‌های افغانستان به بیرون از کشود قاچاق نشود".
از سویی هم، شماری از باشنده‌گان ولایت‌های بلخ و کنر از طالبان می‌خواهند تا جلو قطع جنگلات را بگیرند و از قاچاق چوب جنگلات به بیرون از کشور جلوگیری کنند. آنان می‌گویند که میزان قطع جنگلات در مقایسه با گذشته کاهش یافته است.
عبدالله سادات، باشنده کنر گفت: "ما این تلاش‌های امارت اسلامی را می ستاییم، ازش پشتیبانی می‌کنیم و ازشان می‌خواهیم که توجه بیشتر خود را در این بخش داشته باشد، تا به شکل کلی از قطع جنگلات جلوگیری شود".
بربنیاد آمارهای وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، امسال فراورده‌های پسته نسبت به سال‌پار افزایش یافته است.
قطع غیرقانونی جنگل‌ها در افغانستان ممنوع اعلام شد
هرچند این وزارت آمار دقیق فراورده‌های پسته را در دست نمی‌دهد، اما تاکید می‌ورزد که امسال بیش از 39 هزار تُن پسته به بیرون از کشور صادر شده است.
شمس الدین شریعتی، معین منابع طبیعی و آبیاری وزارت زراعت، آبیاری و مالداری حکومت طالبان گفت: "سال گذشته تقریباً 17301 تُن ما پسته به خارج از کشور صادر کردیم و امسال این ارقام بالاتر رفته است که 39397 تُن پسته به بیرون از کشور رفته است".
در حال حاضر هرات، بادغیس، فاریاب، بلخ، سمنگان، جوزجان، سرپل، کندز، بغلان، تخار و بدخشان بیش‌ترین پسته کشور را تولید می‌کنند و جنگلات پسته به گونه طبیعی در این ولایت‌ها وجود دارد.
بحث و گفتگو