به گزارش اسپوتنیک به نقل از دیجیاتو، «آسوران نیام شعله» رهبر شورای احکام دینی اندونیزیا پس از برگزاری جلسه کارشناسی گفت: شورای ملی علما یا MUI رمزارز را حرام یا ممنوع دانسته است، زیرا دارای عناصر عدم اطمینان، شرط بندی و آسیب هستند. اگر رمزارزها بتوانند به عنوان یک کالا یا دارایی دیجیتال اصول شریعت را رعایت کنند و سود آشکار از خود نشان دهند، میتوان آن را معامله کرد.
MUI در کشوری که بزرگترین جمعیت مسلمانان جهان را در خود جای داده است، اختیار تمام دارد و وزارت دارایی و بانک مرکزی در مورد برخی مسائل مالی اسلامی کشور اندونیزیا با آنها مشورت میکنند.
این موضوع در حالی اعلام شده که خود دولت اندونیزیا از داراییهای کریپتو حمایت میکند و اجازه میدهد تا به عنوان یک گزینه سرمایهگذاری معامله شوند. همچنین قرار است تا پایان سال جاری یک صرافی متمرکز بر کریپتو در این کشور تاسیس شود. با این وجود روپیه تنها ارز قانونی این کشور محسوب میشود.
همچنین باید اشاره کرد که تصمیم MUI باعث متوقف شدن تمام معاملات مربوط به رمزارزها در اندونیزیا نخواهد شد، بلکه این فرمان برای منصرف کردن مسلمانان از سرمایهگذاری در این دسته از داراییها و همچنین وادار کردن موسسات محلی به تجدیدنظر درباره رمزارزها صادر شده است. بانک اندونیزیا نیز در حال بررسی راهاندازی بانک مرکزی مربوط به رمزارزها است، اما هنوز هیچ تصمیمی اعلام نشده است.
معاملات رمزارزها در اندونیزیا طی پنج ماه اول سال به 26 میلیارد دالر رسیده است. موضع رهبران مذهبی اندونیزیا ممکن است با همتایان خود در سایر کشورهای مسلمان نشین متفاوت باشد. امارات متحده عربی معاملات رمزارز را در منطقه آزاد دبی آزاد کرده است و بحرین نیز از سال 2019 حمایت خود از این دسته از ارزها را اعلام کرده است.