وی افزود: نگاه پاکستان به توسعه ارتباطات منطقهای و تقویت معیشت با مشارکت دیگر بازیگران منطقهای است در عین حال اسلامآباد در نشست آتی مشاوران امنیت ملی کشورهای منطقه به میزبانی دهلی نو با محور افغانستان شرکت نخواهد کرد.
معید یوسف اظهار داشت، که هند باید برای تعامل با پاکستان و پرداختن به اختلافات متقابل، رویکرد سازنده و درستی از خود نشان دهد در عین حال نگاه غیرسازنده دهلی نو، دلیل عدم حضور اسلامآباد در رویداد آتی در هند است.
وی با تاکید بر اهمیت روابط پاکستان با چین و کشورهای آسیای میانه، گفت: اسلامآباد و تاشکند مواضع یکسانی درباره صلح افغانستان دارند و ما بر گفت وگوی سازنده در این خصوص برای جلوگیری از هرگونه تشدید بحران انسانی در افغانستان تاکید داریم.
تفاوت ۳۶۰ درجه در سیاست پاکستان و هند در قبال افغانستان، مخالفت دو کشور با نقش یکدیگر در روند صلح و حضور در افغانستان باعث افزایش کدورتهای اسلامآباد با همسایه شرق خود هند شده و در صورت ادامه این وضعیت مسیر کمک به حل بحران افغانستان پیچیدهتر از هر زمان دیگر به نظر میرسد.
کارشناسان در پاکستان معتقدند که تداوم اختلافات پاکستان با آمریکا بر سر افغانستان بازی سرزنش میان پاکستان و هند مبنی بر اینکه هر کدام یکدیگر را به تخریب تلاشهای صلح در خاک افغانستان متهم میکنند، چالشهای جدی را برای سیاست خارجی دولت عمرانخان به وجود آورده است.