شکایت بازرس امریکا از مخفی نگه داشتن اطلاعات مربوط به خروج از افغانستان

بازرس امریکا درباره افغانستان نهادهای بزرگ ایالات متحده را به پنهان کاری اطلاعات درمورد خروج از افغانستان متهم میکند.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک، جان سپکو، بازرس امریکا در امورد افغانستان گفته است که سازمان های دولتی ایالات متحده، از جمله پنتاگون و وزارت امور خارجه، اطلاعات قابل توجهی در مورد جریان مبارزه نظامی در افغانستان را مسدود کرده اند که می تواند وضعیت را با عقب نشینی سربازان ایالات متحده از کشور در ماه اوت روشن کند.
خروج امریکا از افغانستان؛ پمپئو: بزرگ‌ترین اشتباه توسط فرمانده کل انجام شد
سپکو گفت: "به نظر من، تصویر کاملی از آنچه در ماه اوت رخ داد، و همچنین تمام آن هشدارهایی که می‌توانست نتیجه را پیش‌بینی کند، تنها در صورت انتشار اطلاعاتی که وزارت دفاع و وزارت امور خارجه به آن می‌پردازند که فعلاً دسترسی محدود شده است در دسترس خواهد بود."
او اظهار داشت که برای مثال دولت امریکا دسترسی محدودی به اطلاعات مربوط به دوران سال 2015 داشت که مربوط به وضعیت نیروهای امنیتی افغان بود. سپکو بر این نکته تأکید کرد که تقریباً تمام اطلاعاتی که لازم بود برای اینکه آیا نیروهای امنیتی افغان یک نیروی جنگی واقعی بودند یا که فقط منتظر فروپاشی بودند.
به گفته بازرس ویژه، این داده ها به ویژه به درخواست دولت اشرف غنی، رئیس جمهور پیشین افغانستان، از دید مردم پنهان شده است، زیرا از نظر طرف افغان می تواند به نیروهای امنیتی کشور آسیب برساند. اما حالا سپکو از امریکا خواسته است تا اطلاعات را فاش کنند، چون نه غنی در قدرت است و نه کدام اردویی در افغانستان است.
براساس گفته های سپکو، پس از خروج نیروهای خارجی از افغانستان، سازمانهای دولتی ایالات متحده سیاست خود را برای محدود کردن دسترسی عموم به دادههای خاص نظامی ایالات متحده در آن کشور ادامه دادند: اندکی پس از سقوط کابل، وزارت امور خارجه به من و سایر نهادهای نظارتی نامه نوشت و خواستار محدود کردن موقت دسترسی به کلیه گزارش های حسابرسی، بازرسی و حسابرسی مالی در وب سایت ما شد زیرا وزارت امور خارجه می ترسید که اطلاعات موجود در این گزارش ها متحدان افغان را به خطر بیندازد.
بحث و گفتگو