به گزارش اسپوتنیک، روزنامه فایننشال تایمز به نقل از برخی منابع گزارش داده است که متحدان ایالات متحده در اروپا و اقیانوس آرام بر کاخ سفید فشار آوردهاند تا که واشنگتن تا از رو آوردن آمریکا به اصل عدم پیشدستی در استفاده از سلاح هسته ای گفته می شود گویا می تواند به روسیه "جرات و شجاعت ببخشد" جلوگیری کنند.
همانطور که این روزنامه اشاره می کند، سیاست هسته ای ایالات متحده از زمان جنگ سرد "عمدا مبهم" باقی مانده است. از دیدگاه تئوری، ایالات متحده می تواند یک حمله هسته ای پیشگیرانه انجام دهد، بنابراین متحدانش در زیر "چتر هسته ای" خود احساس محافظت می کنند.
اکنون کاخ سفید در حال بررسی سیاست استفاده احتمالی از سلاح های هسته ای است و پرسشنامه هایی را برای متحدان ارسال کرده است تا از نگرش آنها به این موضوع مطلع شود.
به گفته فایننشل تایمز لندن، پاریس، برلین، توکیو و کانبرا با بازنگری این سیاست مخالفت کردند.
کرامپکارنباوئر، ، در پاسخ به این سوال که آیا ناتو به سناریوهایی برای مهار روسیه برای مناطق بالتیک و دریای سیاه، از جمله در حریم هوایی با سلاحهای هستهای فکر میکند، گفت که لازم است این موضوع به روسیه کاملاً روشن شود. که کشورهای غربی نیز آماده استفاده از چنین ابزارهایی هستند.
هفته گذشته، آنگرت کارنباوئر، وزیر دفاع آلمان در مصاحبهای گفته بود ناتو باید «برای روسیه روشن کند» که «دکترین بازدارندگی» این سازمان بهمعنای استفاده از تمام روشهای لازم برای متوقف کردن حمله مسکو به متحدان و شرکای خود خواهد بود.
وزیر دفاع آلمان در پاسخ به این سوال که آیا چنین دکترینی شامل استفاده از بمب اتمی میشود پاسخ داد: «این هم یکی از روشهای بازدارندگی است».
سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه در واکنش به این اظهارات وزیر دفاع آلمان گفت: در ارتباط با درخواست ها برای مهار نظامی روسیه، ناتو دائماً نیروهای خود را به مرزهای ما می کشاند. وزیر دفاع آلمان باید به خوبی بداند که این امر چه سرانجامی برای آلمان و اروپا خواهد داشت.
شویگو تاکید کرد: امنیت در اروپا به صورت عمومی و درصورتی است که منافع روسیه نقض نشود.
وی در ادامه افزود: اما ناتو امروز برای گفتگوی برابر آماده نیست. علاوه بر این، اجرای برنامه مهار توسط ناتو در افغانستان به یک فاجعه ختم شد که در پی آن اکنون تمام جهان درگیر آن است.
اعضای ناتو بارها مسکو را به توسعه طرح هایی برای استفاده از تسلیحات هسته ای متهم کرده اند. در عین حال، ایالات متحده از نظریه حمله پیشگیرانه دست برنداشته است.
مسکو بارها تاکید کرده است که تسلیحات هسته ای را صرفا ابزار دفاعی می داند. علاوه بر این، دکترین هسته ای روسیه حمله پیشگیرانه را پیش بینی نمی کند.