به گزارش اسپوتنیک، به تقل از خبرگزاری فرانسه، شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان بعد از دیدار با رهبران طالبان (سازمان تروریستی ممنوع در روسیه) و بازگشت به اسلام آباد گفت: من به عنوان یک همسایه و دوست به آنها گفتم که چه گامهایی را میتوانند بردارند تا مشروعیت بینالمللی خود را افزایش دهند.
قریشی گفت که در سفر کوتاهش به کابل با ملا محمد حسن آخوند، رئیس دولت طالبان و بسیاری از اعضای کابینه دیدار کرده است.
قریشی گفت که در این دیدار در مورد حکومتی فراگیر، رعایت حقوق زنان، ضرورت آموزش دختران و سرکوب سازمانهای تروریستی بینالمللی گفتگو کرده است.
قریشی در یک کنفرانس خبری در اسلام آباد گفت: اگر آنها پیشرفتهای خوبی در این عرصه نشان دهند، مرحله به رسمیت شناسی برایشان سادهتر خواهد شد و فضا برای به رسمیت شناختن طالبان "بهتر میشود".
باور جهانی این است که پاکستان، یکی از سه کشوری که رژیم قبلی طالبان در دهه 1990را به رسمیت شناخته بود، هنوز هم نفوذ قابل ملاحظهای بر طالبان دارد.
امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان دیدار قریشی از کابل را "تعامل بسیار خوب" توصیف کرده و گفته که در این دیدار موضوعاتی چون تجارت و بازگشایی مرزها مورد بحث قرار گرفته است.
شاه محمود قریشی برای نخستین بار بعد از تصرف قدرت توسط طالبان، روز پنج شنبه به کابل رفته و با رئیس دولت و سرپرست وزارت خارجه طالبان گفتگو کرد.
هرچند پاکستان جامعه بینالمللی را به تعامل با طالبان ترغیب میکند و باور به این است که نفوذ قوی بر گروه طالبان دارد، اما در نخستین ماههای حاکمیت طالبان در افغانستان میان دو کشور تنشهایی در مورد پروازهای خطوط هوایی پاکستان وجود داشته است.
در هفتههای اخیر مشکلات در گذرگاههای مرزی نیز میان دو کشور وجود داشته و باعث شده است که کامیونهای حامل میوههای تازه در مرز اسپین بولدگ متوقف بمانند.
قریشی گفت که یک سیستم بهتر ویزا برای تجارت و عبور و مرور افغانها روی دست گرفته خواهد شد. او افزود که به زودی یک هیئت طالبان از پاکستان دیدار خواهد کرد.
قریشی سومین وزیر خارجه است که بعد از تصرف قدرت توسط طالبان از افغانستان دیدار میکند. پیش از این وزرای خارجه قطر و ازبکستان به کابل رفتهاند.