انتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل از جامعۀ جهانی میخواهد که راههای انتقال پول نقد به افغانستان را جستجو کنند تا از سقوط کامل اقتصاد این کشور جلوگیری شود.
به گفته گوترش، بحران بشری نیم نفوس افغانستان را زیر تاثیر قرار داده است و برای جلوگیری از سقوط کامل، باید پول نقد به گونه مستقیم به افراد نیازمند برسد.
آقای گوترش افزود: "این تهدید بسیار جدی است، فرصتهای پول نقد بسیار کم است، درحالیکه پول نقد منبع حیات اقتصاد است".
آگاهان افغان نیز هشدار میدهند که بیش از نیم نفوس از این کشور زیر خط فقر قرار دارند و تاکید میورزند که کمک های جامعه جهانی مانند گذشته باید از طریق نهاد بین المللی به افغانستان ادامه یابد.
دبیرکل سازمان ملل روز تاکید که شهروندان افغانستان نباید بخاطر اقدامات طالبان (ممنوع در روسیه) به گونه دست جمعی مجازات شوند.
داکتر شیر حسن حسن، آگاه امور سیاسی و اقتصادی افغانستان در صحبت با خبرگزاری اسپوتنیک افغانستان گفت آنچه که دبیرکل سازمان ملل اظهار داشت کمک های است که به مردم افغانستان صورت میگیرد نه دولت کنونی افغانستان.
او افزود:
"تشویش های که افغانها دارند از گسترش فقر، بیکاری، گرسنگی و خشکسالی و شیوع امراض است، همچنان از همین بخش آنها (سازمان ملل) نیز به تشویش استند".
آقای حسن تاکید دارد افغانستان را در حال حاضر بدون بحران اقتصادی یک بحران بشری نیز تهدید میکند.
افزود:
"از بخش ها نیز سازمان ملل به تشویش است، ممکن است که این بحران به یک کشمکش اجتماعی تمام شود".
این آگاه امور افغان می افزاید که جامعه جهانی از طریق سازمان خیریه کمک های خود را به مردم افغانستان میرساند.
او می گوید: "یکی از مشکلات که تاکنون کمک های صورت نمیگیرید، این است که طالبان می گویند که دولت می تواند کمکها را به افراد مستحق برساند، ولی جامعه جهانی این را قبول ندارد و می خواهد تحت نظارت سازمان های ملل باشد".
احمد شاهین، کارشناس سیاسی و اقتصادی در واکنش به صبحت های دبیرکل سازمان ملل به خبرگزاری اسپوتنیک افغانستان می گوید که سازمان ملل، ایالات متحده، اتحادیه و کشورهای منطقه در حال روی این گزینه کار می کنند تا با افغانستان کنونی تعامل داشته باشند.
او گفت:
"در مجمع در حال حاضر یک دیدگاه واحدی شکل گرفته است که افغانستان را نباید به انزوا قرار دهند، بخاطریکه فروپاشی اقتصاد افغانستان باعث موج از مهاجرین به از طریق کشورهای همسایه راهی اروپا و امریکا شوند".
این آگاه امور تاکید دارد که این کمک ها باید از طریق نهادهای بین المللی به افغانستان صورت گیرد، ساختارهای سازمان ملل همچنان باید افغانستان فعال شود.
او اظهار داشت:
"اگر آنها ده افغانستان بانک را کمک کنند، این می تواند از فروپاشی اقتصادی افغانستان جلوگیری کند".
آقای شاهین همچنان می افزاید که جامعه جهانی همچنان باید به روستاهای افغانستان و کشاورزان این کشور کمک کنند.
این در حالیست که اورزلا فن در لاین، رییس کمیسیون اروپا اعلام کرد که در نشست گروه 20 اعلام کرد بستهی کمکی به ارزش یک میلیارد یورو به افغانستان را ارایه میکند.
او گفته است که همه باید تلاششان را برای جلوگیری از بحران شدید انسانی و سقوط اقتصاد افغانستان به خرج دهند.