واکسین برای روماتیسم مفصلی ساخته شد

گروهی از دانشمندان در تلاش برای کشف اثر یک پروتئین خاص در تحریک روماتیسم مفصلی به‌طور اتفاقی موفق به کشف واکسینی شدند که می‌تواند با این بیماری دردناک خودایمنی مقابله کند.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک به نقل از دیجیاتو، این واکسین پروتئینی می‌تواند پاسخ ایمنی سریع، قدرتمند و بادوامی ایجاد و از بدن در برابر این بیماری محافظت کند.
روماتیسم مفصلی مثل اکثر بیماری‌های خودایمنی از طریق مکانیزم‌هایی ایجاد می‌شود که شناخته شده نیستند. در نتیجه، درمان مشخصی برای این بیماری وجود ندارد. محققان دانشگاه «تولیدو» امریکا پروتئینی به نام «زتا 14-3-3» را از نظر تاثیر روی بیماری‌های ایمنی بررسی کردند چون معتقدند بودند که این پروتئین می‌تواند عاملی برای به وجود آمدن روماتیسم مفصلی باشد. ولی نه تنها چنین نبود، بلکه اصلاح ژنتیکی برای حذف زتا 14-3-3 باعث شد التهاب‌های وخیم‌تری در سنین پایین‌تر به وجود بیاید.
تشخیص روماتیسم مفصلی با استفاده از میکروفون
دانشمندان با اطلاعات حاصل از این مطالعه از روی نسخه اصلاح‌شده این پروتئین واکسین جدیدی ساختند که در برابر روماتیسم مفصلی کارآمد است. این واکسین در مدل‌های حیوانی موجب ایجاد پاسخ ایمنی سریع و بادوامی می‌شود که می‌تواند از میزبان در برابر این بیماری محافظت کند. به‌علاوه، این واکسین قادر است التهاب‌های مفصلی کهنه را به‌طور کامل در حیوانات از بین ببرد.
دانشمندان می‌گویند واکسین آن‌ها همچنین می‌تواند کیفیت استخوان‌ها را افزایش دهد. به عبارت دیگر، این واکسین احتمالا کاربردهایی فراتر از مقابله با روماتیسم مفصلی خواهد داشت و در درمان بیماری‌های بیشتری به کار گرفته می‌شود. محققان دانشگاه تولیدو حالا در حال همکاری با شرکت‌های داروسازی‌اند تا از سلامت و ایمنی واکسین خود مطمئن شوند.
آن‌ها امیدوارند که به‌زودی بتوانند مرحله آزمایش‌های پیش‌بالینی داروی خود را آغاز و بیماران زیادی را از شر این مریضی خلاص کنند. بر اساس برخی تخمین‌ها، بیماری روماتیسم مفصلی حدود 1 درصد از جمعیت جهان را درگیر کرده است. نتایج تحقیق حاضر در ژورنال علمی Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.
بحث و گفتگو