به گزارش اسپوتنیک به نقل از نشریه تلگراف، محققان موسسه ویروس شناسی ووهان در نظر داشتند تا در سال 2018 ویروس های کرونای اصلاح شده را در جمعیت خفاش ها منتشر کنند.
این نشریه نوشت که ویروس کرونا قرار بود به عنوان واکسن علیه بیماری هایی که به انسان منتقل می شوند عمل کند. این آزمایش قرار بود در ولایت هوبی چین انجام شود.
برای انجام این مطالعات، کارشناسان 14 میلیون دالر از آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته آمریکا در زمینه دفاع درخواست کرده بودند.
از ویروس های شناسایی شده از بین صدها خفاشی که مورد آزمایش قرار گرفتند، سه ویروس شباهت نزدیکی به ویروس عامل کووید به ویژه در مکانیسم اتصال به سلول های انسانی داشتند.
ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواخر ماه دسامبر2019 در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در 30 دسامبر سالهمان ساله صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«تدروس آدهانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در 11 مارچ 2020 در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه «همهگیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد اما ارزیابیهای این سازمان ویروس کرونا را «همهگیر جهانی» شناسایی و اعلام میکند.