دومین شکست آمریکا در آزمایش موشکی حمله به مسکو

دومین آزمایش موشک مافوق صوت نیروی هوایی ایالات متحده که قادر است تا 20 دقیقه به مسکو برسد، بار دیگر با شکست مواجه شد.
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک، به نقل از The Drive، نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا برای دومین بار متواتر در آزمایش موشکی نمونه اولیه موشک مافوق صوت AGM-183A با سلاح سریع پاسخگویی هوایی (ARRW) شکست خورده است، چرا که موتور تقویت کننده موشک روشن نشد و این برنامه را که در ابتدا برای سال 2020 در نظر گرفته شده بود، بار دیگر به تعویق انداخت.

برنامه موشک‌های مافوق صوت که "سلاح پاسخ سریع هوایی"(ARRW) نامیده می‌شود، شامل موشکی است که توسط بمب افکن B-52 حمل می‌شود، سپس از آن جدا شده و توسط موشک تقویت کننده خود شلیک می‌شود. این موشک کلاهک را با سرعت مافوق صوت(5ماخ و بالاتر) شلیک می‌کند و پس از آن جدا شده و کلاهک در حالی که مانور پذیری خود را حفظ می‌کند، به سمت هدف حرکت می‌کند.

موشک جدید ارتش آمریکا که قادر است مسکو را از لندن هدف قرار دهد

پیشتر در ماه آپریل نیز اولین آزمایش این موشک شکست خورد، چرا که موشک از بمب افکن جدا نشد و منجر به توقف ناگهانی روند آزمایش شد.

دومین آزمایش که در پایگاه هوایی "ادواردز" در کالیفرنیا انجام شد، پیشرفتی جزئی نسبت به آزمایش اول داشت، اما آنطور که نیروی هوایی آمریکا دوست داشت به پایان برسد، به سرانجام نرسید.

اهداف آزمایش دوم آزادسازی ایمن تقویت کننده از بمب افکن و ارزیابی عملکرد آن بود. ضمن اینکه کلاهک موشک مافوق صوت در اوایل این ماه با موفقیت آزمایش شد و بخشی از این آزمایش نبود.

در طول این آزمایش، تقویت کننده با موفقیت از بمب افکن جدا شد و تمام دنباله وظایف پس از جدا شدن از جمله دستیابی به GPS و قطع و انتقال قدرت به موشک را دنبال کرد. باله‌های تقویت کننده نیز وارد عمل شده و مانورهای ضد گرفتگی را انجام داد تا اطمینان حاصل شود که موشک به بمب افکن آسیب نمی‌رساند.

مرحله بعدی در فرآیند آزمایش، احتراق تقویت کننده بود که موشک را به سرعت مافوق صوت می‌رساند. اما موشک تقویت کننده نتوانست مشتعل شود.

با توجه به اینکه این یک پروژه دفاعی است، نیروی هوایی آمریکا هیچ علتی از این شکست را فاش نکرده و تنها به ذکر این نکته اکتفا کرده است که به توسعه این سلاح متعهد می‌ماند.

در ماه مارچ  روزنامه دیلی اکسپرس نوشت که AGM-183A ARRW که  به عنوان مثال می تواند از بمب افکن استراتژیک B-52H نیروی هوایی ایالات متحده پرتاب شود، قادر است طی کمتر از 20 دقیقه به مسکو حمله کند و در عرض نیم ساعت به پکن برسد.

گفتنی است برنامه موشک‌های مافوق صوت آمریکا که قرار بود در سال 2020 اجرایی شود، حالا حداقل تا سال 2022 به تعویق افتاده و حدود 3.8 میلیارد دالر هزینه برای مالیات دهندگان آمریکایی گذاشته است و حالا که روسیه توانمندی‌های خود را در این عرصه با موشک مافوق صوت "زیرکان"(Tsirkon) نشان داده است، ایالات متحده نیز فشارهای بیشتری را متحمل شده است.

بحث و گفتگو