انتقاد پتریوس از شیوه ای کنونی بیرون شدن نیروهای امریکایی از افغانستان

بیرون شدن نیروهای خارجی از افغانستان از ماه‌ها بدین‌سو با انتقادها در درون و بیرون از افغانستان روبه‌رو بوده است.
Sputnik
دیدار و گفت و گوی استولتنبرگ با اسکات میلر درباره بیرون شدن نیروهای خارجی از افغانستان

به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، جنرال دیوید پتریوس، فرماندۀ پیشین نیروهای امریکایی در افغانستان و عراق و رییس پیشین سازمان سی آی ای، هشدار می‌دهد که تصمیم بیرون شدن امریکا از افغانستان، به شیوه کنونی، باعث جنگ داخلی در این کشور خواهد شد.

وی در یک نشست آنلاین انستیتوت خاور میانه، از حکومت داری نامناسب، فساد گسترده و بی اتفاقی سیاسی در افغانستان نیز یاد می‌کند؛ اما تأکید می ورزد که در کُل، تأکید ایالات متحده برخروج، باعث به میان آمدن اوضاع کنونی شده‌است.

در این نشست، جنرال دیوید پتریوس با پرداختن به اوضاع کنونی در افغانستان، چگونه‌گی خروج نظامی امریکا را از این کشور، به انتقاد می‌گیرد. 

دیوید پتریوس - فرمانده پیشین نیروهای امریکایی در افغانستان بیان داشت«من از تصمیم خروج - به شیوه‌یی‌که داریم - متأسف استم و می‌ترسم این سبب یک جنگ داخلی بسیار خشونت‌بار شده و منجر به مهاجرت میلیون‌ها تن و از دست‌رفتن هولناک زنده‌گی افراد و آماج‌قرارگرفتن آنانی‌که به ما کمک کرده‌اند، گردد؛ و این، گونه‌های دیگری از چالش‌ها را نیز ایجاد خواهد کرد.»  

این مقام‌ پیشین امریکایی بدین باور است که عوامل گونه‌گون در بدتر شدن اوضاع در افغانستان، نقش داشته‌اند.  

دیوید پتریوس گفت:«گام‌های اشتباهی در میدان جنگ برداشته شدند. یقیناً قضایای بی‌شماری از حکومت‌داری نامناسب بوده‌اند؛ از سطح محلی گرفته تا سطح ملی. فساد گسترده، برای سال‌ها، یکی از مسایل بزرگ بوده است. بی‌اتفاقی سیاسی، سبب ناامنی گسترده شده است؛ اما در کُل، سیاست ایالات متحده در تأکید برخروج، باعث به میان آمدن وضع کنونی شده است».

در همین‌حال، جنرال پتریوس پناه‌گاه‌های طالبان و گروه‌های دیگر را در پاکستان، نیز از چالش‌های برجا در افغانستان می‌داند.

دیوید پتریوس می‌افزاید:««آنان در پاکستان پناه‌گاه دارند. یک دلیل این هست که رهبری طالبان که آن را شورای کویته می‌گویند، در کویته مرکز بلوچستان جا دارد. یک دلیل هم این هست که شورای پشاور وجود دارد. همچنان شبکه حقانی و جنبش اسلامی ازبیکستان، همه در بخش‌های قبایلی جنوب فعال استند. یگانه معضل چالش‌برانگیز در یک کشور پُر از چالش‌ها - افغانستان - حضور این جنگ‌جویان در پاکستان است».

یادآوری می کنیم، که تصمیم خروج نظامی امریکا از افغانستان که بربنیاد توافق صلح واشنگتن با طالبان گرفته شد، از ماه‌ها بدین‌سو با انتقادها در داخل و بیرون از افغانستان روبه‌رو بوده است.

بحث و گفتگو