کشف دارویی که ریسک مرگ بر اثر کرونا را کاهش می‌دهد

یافته جدید دانشمندان امریکایی نشان می‌دهد که استفاده از داروی ضدپیری می‌تواند ریسک مرگ بر اثر کرونا را در بیماران بزرگسال کاهش دهد.
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک به نقل از نشریه ساینس، یافته جدید دانشمندان امریکایی از دانشگاه مینه‌سوتا و کلینیک مایو نشان می‌دهند که استفاده از داروی ضدپیری می‌تواند ریسک مرگ بر اثر کرونا را در بیماران بزرگسالان مسن کاهش دهد. آنها اثر سنولیتیک‌ها را در کاهش مرگ و میر موش های مسن در هنگام آلوده شدن به ویروس بتاکرونا، که ارتباط نزدیک با کووید-19 دارد، کشف کردند.

از دارو های که نباید بیماران کرونا استفاده کنند نامبرده شد

ویروس بتاکرونا ویروسی است که باعث آسیب نکروز شش در جوندگان پیر (جوانان معمولاً بهبود می‌یابند) می‌شود و این عامل بیماری‌زا بود که تا روز یازدهم آلودگی، هنگامی که بیشتر موش‌ها مُردند، فعال بود. با این حال، مصرف سنولیتیک هایی که باعث مرگ برنامه‌ریزی شده سلول (SnC) یا آپوپتوز می‌شوند (مانند فلاونوئید فیستین موجود در میوه‌ها و سبزیجات) به کاهش مرگ و میر کمک می‌کند. این دارو از طریق لوله معده با دوز 20 میلی‌گرام در هر کیلوگرام وزن بدن در روزهای 3.4، 5 و 10، 11 و 12 پس از قرار گرفتن در معرض پاتوژن برای موش‌ها تجویز شد. در نتیجه، میزان بقا در موش‌های مسن در جنس نر 64 درصد و در جنس ماده 22 درصد بود.

اکنون یک مطالعه بزرگ برای آزمایش فیستین در بیماران مسن مبتلا به کرونا در خانه‌های سالمندان آغاز شده است. علاوه بر این، همانطور که نویسندگان مقاله می‌نویسند، در طی همه‌گیر کرونا و همچنان همه‌گیری های آینده، می‌توان برای مهار طوفان سیتوکین و افزایش بقای افراد مسن، و همچنان برای مهار SASP از جمله راپالوگ، (آنالوگ‌های راپامایسین)، گلوکوکورتیکوئیدها و متفورمین استفاده کرد.

بحث و گفتگو