به گزارش اسپوتنیک، روزگذشته وزارت حج و اوقاف افغانستان در نشست علمای کشورهای اسلامی بان رسمی فارسی را حذف کرد.
پیش از این نیز زبان فارسی در فهرست زبانخارجی اداره ثبت و احوال و نفوس افغانستان قرار گرفته بود که اگرچه رئیس این اداره آن را اشتباه فنی خوانده بود اما با واکنشهای گستردهای روبرو شد.
درهمین حال، برخی از فارسی زبانان و فعالان مدنی و کاربران صفحات اجتماعی به این اقدام وزارت حج و اوقاف واکنش تند نشان داده اند.
فهیم فطرت، فعال سیاسی در واکنش به حذف زبان فارسی چنین واکنش نشان داده است: فارسی ستیزی وزیر حج و دشمنی او با یکی از زبانهای رسمی کشور ریشه در تفکر طالبانی و سیاست قبیلهیی دارد.
آقای فطرت افوزده است که در شرایطی که کشور بیشتر از هر زمان دگر نیاز به وحدت و تقویت همبستگی اقوام دارد، ترویج و تقویت نفاق توسط حکومت آتش زدن به دامن دولت است.
کلیمالله همسخن، نویسنده و پژوهشگر افغانستان نیز در واکنش به حذف فارسی از پیشانی لوح کنفرانس علمای اسلامی توسط وزارت ارشاد و حج، گفته است که دلیل این اقدام جز تعصب و قومگرایی چیز بیش نیست.
آقای همسخن در برگه فیسبوک خود نوشته است: " فارسی افزون بر این که زبان رسمی کشور است، از نظر اهمیت زبانی، از نظر شمار گویندگان، از نظر زبان میان قومی و از نظر متن و آثار تولید شده به آن، همین گونه از نظر این که پس از عربی سدهها زبان دوم در میان مسلمانان بوده، زبانی نیست که این گونه حقناشناسانه با آن دشمنی میکنید.
مجیب ضیا، خبرنگار و فعال مدنی به این اقدام واکنش تند نشان داده و نوشته است: دشمني با زبان فارسي ريشه هايتان را ميخشكاند.
درهمین حال، نازنین در توییتر به حذف زبان فارسی ازسوی وزارت حج اظهار نظر کرده است: یکعده آدمهای که جز ریش و پشم دیگر چیزی نمیداند و ندارد، میاید و اقدم به حذف زبان فارسی می کند، زبان فارسی، زبان علم است. اینزها چه بخواهد و چه نخواهد باید باید زبان فارسی را بپذیرد، زیرا تمام کتب علمی به زبان فارسی هست.
نوروز علی نیز درباره حذف زبان فارسی از سوی وزیر حج گفته است که حذف این زبان غیر قابل پذیرش است.