به گزارش اسپوتنیک؛ دادگاه عالی اروپا روز پنجشنبه اما اظهار داشت که بارسلونا، رئال مادرید و دو باشگاه فوتبال دیگر اسپانیا باید میلیونها یورو به عنوان مالیات عقب مانده برای اجرا کنندههای رقابت اتحادیه اروپا در مبارزه با جلوگیری از مالیات، پرداخت کنند.
کمیسیون اروپا در حکم سال 2016 خود اعلام کرده بود که بارسلونا، رئال مادرید، باشگاه اتلتیک و اوساسونا بیش از 20 سال از نرخ مالیات 25٪ برخوردار بودهاند و این به آنها یک مزیت ناعادلانه نسبت به هنجار 30٪ برای شرکتهای ورزشی میدهد.
این چهار باشگاه از نرخ مالیات پایینتری برخوردار بودند، زیرا به جای باشگاههای حرفهای فوتبال با مسئولیت محدود به عنوان یک سازمان غیرانتفاعی رفتار میشد و به هر یک تا 5 میلیون یورو مالیات عقب پرداخت داده میشد.
متعاقباً بارسلونا تصمیم اتحادیه اروپا را به چالش کشید و دادگاه عمومی را مجبور به لغو این تصمیم در سال 2019 کرد به این دلیل که سازمان نظارت بر رقابتهای اتحادیه اروپا از نظر قانونی، قانون لازم را نشان نداده که این اقدام به نفع ذینفعاناش است.
سپس کمیسیون به دیوان عدالت اتحادیه اروپا (CJEU) مستقر در لوکزامبورگ متوسل شد و گفت که دادگاه بدوی در اثبات سنگین بار مسولیت بر دوش مجریان برای اثبات داشتن مزیت اقتصادی باشگاهها اشتباه کرده و سرانجام قضات CJEU با استدلالهای آن موافقت کردند.
دادگاه با اشاره به قوانین کمک های دولتی اتحادیه اروپا گفت: "طرح كمك مورد بحث از زمان تصویب آن، میتوانست باشگاههایی را كه به عنوان موسسات غیرانتفاعی فعالیت میكنند نسبت به باشگاههایی كه در قالب شركتهای ورزشی با محدودیت عمومی فعالیت میكنند ترجیح دهد، بنابراین از این طریق به آنها امتیازی میبخشد كه بتواند در محدوده ماده 107 (1) TFEU، باید نالیه بدهند."