وی افزوده است: "در آن توافقنامه طالبان، تنها به یک چیز متعهد شدند، و آن این است که وارد مذاکرات میان افغانستانی شوند، نه اینکه با صلح موافقت کنند".
حقانی میگوید، که تعریف طالبان از صلح بسیار متفاوت با تعریف ایالات متحده یا دولت افغانستان است.
او گفته که طالبان بدین باورند که با بازگرداندن امارت اسلامی، صلح برقرار میشود.
این در حالیست، که چند روز پیش در گزارشی که به سفارش کنگره امریکا تهیه شده بود، به دولت جدید این کشور توصیه شده که ایالات متحده باید برنامه خروج کامل نیروها از افغانستان را عقب بیاندازد و کاهش بیشتر نیروها را از جمله به پیشرفت مذاکرات صلح و کاهش خشونت از سوی طالبان گره بزند.
این گزارش، که یک گروه فراجناحی تدوین کرده، می گوید که خارج کردن همه نیروهای امریکایی در این مقطع می تواند به جنگ داخلی، بی ثبات شدن منطقه و احیای تهدیدهای القاعده بینجامد.
این گزارش با استقبال دولت افغانستان و مخالفت طالبان روبرو شده است.
براساس توافق دوحه - میان دولت امریکا و طالبان - این گروه باید حملات به نیروهای امریکایی را متوقف کند، سطح خشونت ها در افغانستان را به شدت کاهش دهد، و گفتگوهای صلح با دولت افغانستان را پیش ببرد.
یادآوری می کنیم، که ایالات متحده نیز در توافقنامه ای که زمستان سال گذشته در دوحه با طالبان امضا کرد، قول داد به تدریج از شمار نیروهای خود در افغانستان بکاهد و تا می ۲۰۲۱ میلادی نظامیان این کشور به صورت کامل از افغانستان بیرون کند.