به گزارش اسپوتنیک، ارگ ریاست جمهوری افغانستان نوشت: محمد اشرف غنی رئیس جمهوری اسلامی افغانستان شام امروز طی نشستی با مسئولان وزارت صحت عامه راجع به اصلاحات در سکتور بهداشت سخن گفت.
در این نشست که در ارگ انجام شد، مسئولان وزارت صحت عامه ضمن ارائه معلومات راجع به اصلاحات در بخش های مختلف این وزارت، به ویژه توسعۀ سکتور صحت و جلوگیری از تداخل وظیفوی و بیکاری های مخفی، طرح تشکیلاتی وزارت صحت عامه را با رئیس جمهور غنی شریک ساختند.
آنان گفتند، که در این طرح روی جلوگیری از تورم تشکیلاتی، اولویت قراردادن به عرضه خدمات صحی و کنترول سکتور خصوصی تمرکز شده است.
همچنان مسئولان متذکره ضمن تاکید بر تقویت و تخصصی ساختن سکتور صحت، افزودند: هدف ما این است که مبارزه با ویروس کرونا به گونۀ درست انجام شود و در زمینه بهداشت، آگاهی عامه، درمان، مراقبت از درمانگاه ها و دواخانه ها، تغذیه و کودک و مادر توجه بیشتر صورت گیرد و آمادگی برای حالات اضطرار داشته باشیم.
سپس داکتر نسرین اوریاخیل رئیس شورای طبی افغانستان، پیشنهادات خویش را در مورد طرح متذکره ارائه نمود و گفت، که بورد اعتبار دهی مستقل شود و به سکتور خصوصی توجه بیشتر مبذول گردد.
رئیس جمهور افغانستان پس از شنیدن گزارش و سخنان آنان گفت، که اصلاحات در سکتور بهداشت به ویژه وزارت صحت عامه یک آغاز خوب است، اما به کار بیشتر نیاز دارد.
رئیس جمهور افغانستان همچنان درباره مبارزه با بحران کرونا و ارائه خدمات بهتر درمانگاه ها تاکید ورزید و گفت، که یک لیست از استعجالیت تغییر و اصلاح باید ترتیب گردد. همچنان وظایف کلیدی تعریف و کارکنان عرصه بهداشت به اساس آن گماشته شوند.
وی افزود، که در تشکیلات وزارت صحت عامه باید نقش وزیر و معینان مشخص گردد و تداخل وظیفوی از میان برده شود. برای رفع مشکلات بحران زا اقدام صورت گیرد و معیار موفقیت معلوم گردد.
غنی با بیان اینکه افغانستان به سوی دیجیتالی شدن در حرکت است، گفت: بکار گیری فن آوری برای وزارت صحت عامه بسیار مهم می باشد و باید سیستم های مالی و اداری دیجیتالی شوند و وزارت های صحت عامه و تحصیلات عالی به گونه همکاری و هماهنگی نمایند که جذب دانشجویان پزشکی و شمار دانش آموختگان آن، در همخوانی به نیازمندی های سکتور بهداشت سنجش گردد.
رئیس جمهور افغانستان با اشاره به طرح تشکیلاتی وزارت صحت عامه این کشور گفت، که این طرح به کار بیشتر نیاز دارد و باید سیستم پاسخگو در عرصه صحت به میان آید که در آن نقش رهبری و مدیریتی تعریف واضح داشته باشد.
رئیس جمهور این کشور در اخیر سخنانش بر توجه بیشتر به کودک و مادر و ارائه خدمات متوازن در درمانگاه ها تاکید کرده، گفت: تا چند ماه آینده باید پروگرام ملی صحت را با شرکای بین المللی شریک نماییم.