به گزارش اسپوتنیک، میر رحمان رحمانی رییس مجلس نمایندگان در نشست امروز دوشنبه (17 قوس) این مجلس گفت که درخواست رهایی 7 هزار زندانی دیگر طالبان که دیروز توسط سفیر آمریکا مطرح شد به افراطیت و تقویت صفوف طالبان میانجامد و قابل تشویش و نگرانی خانه ملت است.
آقای رحمانی تاکید کرد، "امیدواریم که مثل گذشته بدون پیشرفت در مذاکرات و توافق طالبان روی آتشبس زندانیان این گروه رها نشوند."
علی اکبر جمشیدی عضو کمیسیون امور دفاعی مجلس نیز در این خصوص گفت که بحث رهایی 7 هزار زندانی طالبان در حالی از سوی سفارت آمریکا مطرح شده که هیچ پیشرفتی در مذاکرات صلح صورت نگرفته است.
آقای جمشیدی تاکید کرد، "مردم افغانستان از دولت میخواهند؛ تا زمانیکه طالبان بالای آتشبس توافق نکرده هیچ گونه امتیازی در راستای رهایی زندانیان این گروه نباید داده شود."
او با اشاره به رهایی بیشتر از 6 هزار زندانی طالبان پیش از شروع مذاکرات قطر گفت، دولت افغانستان گامهای بسیار بزرگی را برداشته و اکنون نوبت طالباناست که بالای آتشبس توافق کنند و بعد از آن گام سوم را باید هیات دولت بر دارد و این موضوع بجا خواهد بود.
این در حالی است که راس ویلسن، دیروز یکشنبه (16 قوس) در یک کنفرانس خبری آنلاین به خبرنگاران گفت، طالبان با وجودیکه توافق دوحه را به شکل درست عملی نکردهاند، توقع آزادی زندانیان باقی ماندۀ شانرا دارند.
آقای ویلسن گفته: "رهایی هفت هزار زندانی دگر طالبان به گونه مشخص در توافق آمریکا با طالبان پیشبینی شده است، با در نظرداشت شرایط آن توافقنامه طالبان توقع دارند که در رهایی زندانیان تا اواسط دسمبر که تاریخ دقیق آن به یادم نیست پیشرفت صورت گیرد. اما تمام شرایط وابسته با همدیگر اند شما نمیتوانید بخشی را عملی کنید بدون آنکه به بُعدهای دگر پابند باشید."
حکومت افغانستان تاهنوز در زمینه چیزی نگفته؛ اما پیش از شروع مذاکرات دولت و طالبان، بیش از 6 هزار زندانی این گروه رها شدند که برخلاف تعهدات، اکثر آنان دوباره به صفوف جنگ برگشتند.
بر بنیاد یک گزارش، 2500 تن از زندانیان رها شده طالبان در کمتر از سه ماه گذشته، در مقابله با نیروهای امنیتی در خط مقدم جنگ کشته شدهاند..