واکسین؛ تنها راه مصونیت جمعی مقابل ویروس کرونا

ویروس شناس برجسته روس می‌گوید که برای اثربخشی مصونیت جمعی، حداقل 50 درصد از جمعیت باید واکسین شوند.
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک به نقل از روزنامه «مدیتسینکی وستنیک» آناتولی آلشتین ویروس شناس برجسته روس و عضو آکادمی علوم طبی روسیه می‌گوید برای اثربخشی مصونیت جمعی، حداقل 50 درصد از جمعیت روسیه باید واکسین شوند.

این دانشمند روس به این واقعیت توجه کرد که بسیاری از افراد در روسیه وجود دارند که به‌طور غیر منطقی مخالف واکسیناسیون هستند که می‌توانند مانع واکسین کردن تعداد زیادی از بیماران شوند.

ده‌ها هزار نفر در مرحله سوم آزمایش واکسین روسی کرونا اشتراک می‌کنند

وی افزود: مصونیت جمعی بر گسترش ویروس کرونا تاثیر می‌گذارد و با انتقال فعال، افراد در معرض مکانیسم‌های محافظتی قرار می‌گیرند که این روند را پیچیده می‌کند.

آلشتین می‌گوید که پس از یک یا دو سال واکسن دیگر به این دلیل مورد نیاز نباشد، زیرا ویروس کووید-19 غیرقابل پیش‌بینی بود.

او گفت: بیماری شانگان تنفسی حاد یا سارس در سال 2002 در چین و ویتنام رخ داد که باعث مرگ بسیاری از مردم شد. متخصصان واکسین را ساختند، اما به آن احتیاج نداشتند، زیرا ویروس به تدریج ضعیف شد. چند سال بعد کرونا ویروس مرس در خاورمیانه شیوع کرد که در آن وقت جان 800 نفر را گرفت که در آن زمان همچنان به داور ضد این ویروس نیاز نشد.

پیش از این روسیه از ثبت اولین واکسین کرونا در جهان خبر داده بود. این واکسین «اسپوتنیک وی» نامگذاری شده و تمام آزمایش های لازم را پشت سر گذاشته است. افزوده می‌شود که واکسین روسی بر پایه شاخه آدنوویروس توسط وزارت صحت روسیه در تاریخ 11 اگست به ثبت رسید و اولین واکسین ثبت شده ضد کرونا در جهان خواهد بود.

پیش از این، کریل دمیتریف، مدیرکل صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه (RDIF) گفته بود که این صندق از بیش از 20 کشور جهان، درخواست بیش از 20 میلیارد دوز واکسین «اسپوتنیک وی» که اولین واکسین ثبت شده ضد کرونا در جهان است، را دریافت کرده است. در عین حال، وی خاطرنشان کرد که روسیه در تولید واکسین کرونا با 5 کشور توافق کرده که ظرفیت موجود تولید 500 میلیون دوز در سال می‌باشد.

بحث و گفتگو